Suomen Koripalloliitto on käynnistämässä uuden ”The Game That Unites Us”-ohjelman. Monivuotisen ohjelman ensimmäisenä askeleena on 18.8. Jyväskylässä pelattavan Susijengi-Ukraina-maaottelun yhteydessä järjestettävä tempaus, jonka puitteissa autetaan koripalloa harrastavien ukrainalaisten lasten integroitumista Suomeen.

”The Game That Unites Us”-hankkeen ensimmäisenä osana Jyväskylän kaupunki tarjoaa ukrainalaisille Voionmaan koulun oppilaille mahdollisuuden tulla seuraamaan Susijengin ja Ukrainan välistä maaottelua ja tapaamaan Ukrainan ja Suomen maajoukkuepelaajia. Tämän lisäksi ukrainalaiset koripalloa harrastavat tai koripalloharrastuksen aloittavat lapset kutsuvat ohjelman nimissä otteluun mukaan yhden suomalaisen joukkuetoverinsa.

-Susijengin voima on vuosikausien ajan ammentanut suomalaisen koripalloperheen voimakkaasta yhteisöllisyydestä. Laajemmassa mittakaavassa susiperhe on osa laajempaa maailmanlaajuista koripalloperhettä, kuvailee Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann Koripalloliiton sivuilla.

-Ukrainan tilanne oli voimakas alkusysäys hankkeellemme ja oivalsimme, että koripallopeli on loistava väline kahden maan koripalloperheiden yhdistämiseen. Koripallopeli on upea alusta ihmisten yhdistämiselle, kuten kaikki muistamme Helsingin vuoden 2017 EM-kisoista.

Susijengi kutsuu keskiviikkona 17.8. klo 18.00–18.45 kaikki Jyväskylän alueen koripalloihmiset ja muut Susijengistä kiinnostuneet LähiTapiola Areenan viereiselle tapahtumatorille kansanjuhlaan, jossa on luvassa nimmarointia, selfieitä, haastatteluja ja yllätysohjelmaa. Maaottelu Susijengin ja Ukrainan välillä käynnistyy LähiTapiola Areenalla torstaina 18.8. klo 18.30 alkaen.

Paikalle kutsutut ukrainalaiset koripallojuniorit saavat ”The Game That Unites Us”-ohjelman puitteissa tilaisuuden paitsi osallistua ottelutapahtumaan paikalle kutsumiensa suomalaisten joukkuetovereiden kanssa, myös mm. tilaisuuden fanitapaamisiin Susijengin ja Ukrainan maajoukkueiden pelaajien kanssa.

Lähde: Basket.fi