Vantaalla viikonvaihteessa kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uusina jäseninä Markku Aaltovirran sekä Markku Moleniuksen.

Aaltovirta ja Molenius korvaavat hallituksessa erovuorossa olleet Tenho Ulmasen sekä Kimmo Järvisen. Muut Koripalloliiton hallituksen erovuorossa olleet jäsenet olivat Jussi Kärkkäinen ja Roope Tähkä, jotka valittiin kokouksessa jatkokaudelle.

Porvoolainen Aaltovirta, 60, tunnetaan koripallopiireissä paitsi Porvoon Tarmon pitkäaikaisena toimijana, myös liittovaltuutettuna sekä Eteläisen alueen aluehallituksen jäsenenä. Siviiliammatissaan Aaltovirta toimii sopimusasiantuntijana.

54-vuotiaan, myyntijohtajana toimivan Moleniuksen koripallotausta on Forssan Koripojissa, ja hän on vaikuttanut pitkään seuran hallituksessa. Vuodet 2007-2014 hän toimi myös seuran puheenjohtajana.

Yritysmaailmassa kannuksia hankkineen maajoukkuelegenda Antti Zittingin kipparoimassa hallituksessa jatkavat Kaisa Forsström, Elisa Hakanen, Kirsi Eräkangas ja Paavo Pitkänen, joilla on hallituskaudestaan jäljellä jälkimmäinen osa.

Liittovaltuuston suorittamat henkilövalinnat täydensi Maija Strandbergin valinta valtuuston varapuheenjohtajaksi.

Kokouksessaan liittovaltuusto keskusteli myös ehdollepanotoimikunnan ohjeistuksesta ja valitsi seuraavalle kaksivuotiskaudelle ehdollepanotoimikunnan sekä sen puheenjohtajaksi Tenho Ulmasen. Lisäksi toimintasääntötyöryhmä kertoi työnsä tuloksista

Kokouksessaan liittovaltuusto hyväksyi Koripalloliiton vuosisuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2017.

Lähde: Basket.fi