Susijengin ykköstakamies Petteri Koponen oli ikionnellinen sunnuntain Puola-voiton jälkeen. Suomi nousi päätösneljänneksellä tasoihin vasta kahdeksan sekuntia ennen loppua ja nousi voittoon jatkoajan toisessa erässä. Peli päättyi isäntien 90-87-voittoon.

– Sairas trilleri taas. Kolme tiukkaa peliä, kaksi ollaan voitettu ja käännetty. Suurin sydän, missä mä olen pelannut. Ikinä ei luovuteta. Pakko taas nostaa hattua joka jätkälle. Oli pakkovoitto. Näytti jo, että me ollaan hävitty, mutta sieltä me vaan tultiin ja käännettiin voitoksi, Koponen sanoi.

Suomi näytti pelin alussa marssivan selvään voittoon, mutta sitten Puola pääsi paremmin peliin mukaan.

– Puola vaihtoi paljon pikerolleja ja screenejä. Välillä meidän hyökkäys puuroutui, eikä saatu oikein löydettyä ratkaisuja. Siksi Puola pääsi peliin mukaan. Siksi minä ja Lauri ruvettiin pelaamaan palloscreeniä ja vaihdettiin. Kun tuli pieni mismatchi, niin palloa Laurille postiin. Taitava kaveri rankaisi sieltä aika paljon puolalaisia. Kyllä pitää jatkoa varten löytää tohon aseita, ettei mene liikaa seisomiseksi.

Koponen on kärsinyt käsivammasta, mutta on pelannut silti vahvasti. Puolaa vastaan hän teki 27 pistettä. Käsi ei kuitenkaan ole vielä täysin kunnossa, ja sen voimatasot ovat vähissä.

– Tänään oli vähän parempi fiilis. Käsi menee koko ajan eteenpäin ja se vaihtelee päivittäin paljon. Toivottavasti menee eteenpäin ja pystyy siinäkin auttamaan joukkuetta.

Lauri Markkanen oli Suomen sankari 27 pisteellä. Koponen on tyytyväinen, että 213-senttinen NBA-mies pelaa juuri Suomen paidassa.

– Totta kai se auttaa. Koripallojoukkuetta auttaa, mitä enemmän on hyviä pelaajia. Laurikin on yksi iso syy, miksi me pystytään taistelemaan Euroopan huippuja vastaan. Meillä on tosi hyvä joukkue, eikä moni halua pelata meitä vastaan.

Suomi kohtaa Kreikan tiistaina. Jatkopaikka on lähes varma, mutta se ei vaikuta Koposen mukaan suomalaisten asenteeseen. Keskiviikkona päätöspelissä vastaan asettuu Islanti.

– Ei me haluta lopettaa tähän. Just juteltiin jätkien kanssa tuolla kopissa, että halutaan voittaa vielä kaksi peliä ja vetää hyvät asetelmat jatkoon. Koitetaan mennä mahdollisimman pitkälle.

-On vielä kaksi peliä jäljellä. Koitetaan niistäkin nipistää voitot. Huominen lepopäivä tulee tarpeeseen varmaan joka jätkälle. Koitetaan sitten olla valmiina Kreikkaa vastaan. Siellä on kyllä kova joukkue vastassa.