Petteri Koposen todellinen pelikunto on alkaneiden EM-kisojen alla ollut arvoitus kaikille. Torstaina Barcelona-peluri pelasi Susijengin takalinjoilla isoilla minuuteilla, mutta ei selkeästi ollut vielä parhaimmillaan. Heittopeli jätti toivomisen varaa. Koponen tiedosti asian itsekin.

– Ei se vielä hirveän hyvin kulje. Heittäminen on aika vaikeeta. Pitää yrittää pelata, kuten ennenkin. Joskus ne heitot menee ja joskus eivät mene. Ei se mikään salaisuus ole. Mutta koitetaan auttaa joukkuetta ja tehdään hommia. Tänään valmentaja ainakin luotti ja sai pelata paljon, Koponen sanoi ottelun jälkeen.

Koponen on nähnyt ja kokenut urallaan jo paljon, mutta silti torstai-ilta nousee uran huippuhetkissä korkealle.

– Kyllä yksi kovimmista voitoista ainakin. Kotiyleisön edessä oli ihan mageeta juosta tuolla kentällä ja aloittaa kotikisat näin. Meillä on ollut vaikea kesä kaikin puolin. Paljon on ollut sanomista siitä, että ei olla oltu valmiina. Tänään näytettiin, että kun pelataan sydämellä ja
energialla, niin kaikki on mahdollista.

Päävalmentaja Henrik Dettmannin sanoin kisat kuitenkin alkavat tavallaan vasta seuraavasta ottelusta. Nyt on karstat poltettu ja aika antaa palaa. Tuleva vastustaja Slovenia on ominaisuuksineen hyvin myös Koposen tiedossa.

-Slovenia on suosikki ja me olemme haastaja, mutta menemme siihen
otteluun pelaamaan energisesti ja antamaan kaikkemme. Katsotaan, kuinka
käy, Koponen ennakoi.