Viime kauden hopeajoukkue Tampereen Pyrintö selvitti tiensä Korisliigan pudotuspeleihin rimaa hipoen. Runkosarjan päätöskierroksen voitto Korihaista ja KTP:n tappio Seagullsille tiesi sitä, että Pyynikillä pelataan vielä huhtikuussa.

Tampereella Pyrinnön suoritus on jäänyt pahasti jääkiekkoliigan puolivälieräsarjan varjoon. Siellä Ilves on tekemässä Tapparaa vastaan sellaista suoritusta, josta Pyrintö voi ammentaa voimaa.

Ilves pääsi viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin ja Tappara voitti runkosarjan. Silti Ilves on passittamassa Tapparaa kesälomille. Pyrintö lähtee selkeänä altavastaajana omaan puolivälieräsarjaansa runkosarjan ykköstä Salon Vilpasta vastaan, mutta tamperelaisessa urheilussa kaikki tuntuu olevan mahdollista.

Pyrinnön kannattajat ovat viime vuosina tottuneet hyvään. Siinä on se ero Ilveksen faneihin. Pyrintö on voittanut tällä vuosikymmenellä kolme kultaa, yhden hopean ja yhden kerran Suomen Cupin. Raskaan kauden jälkeen pääsy kahdeksan parhaan joukkoon oli jo saavutus, mutta itäisikö Tampereella myös toinen urheilullinen ihme tälle keväälle? Siihen Pyrinnöllä on nyt ainakin saumat.