Kun Teemu Rannikko sanoo, että nykyinen Suomen koripallomaajoukkue on paras jossa hän on pelannut, on syytä kuunnella tarkasti. Rannikko pelasi ensimmäisen ottelunsa Suomen paidassa vuonna 1997, joten kokemusta ja näkemystä huipputasolta löytyy pitkällä otannalla.

– Kyllä se tällä hetkellä tuloksellisesti on. Slovenian kisoissa oli myös aika hyvä joukkue. Jos ajatellaan sitä alkulohkoa siellä, niin teimme vähän samanlaisen jutun. Mutta eihän meillä tuollaista Lauri Markkasta ollut ennen. Totta kai Hanno (Möttölä) oli Hanno, mutta Hannon parhaat ajat eivät olleet silloin, kun maajoukkue oli parhaimmillaan. Lauri pääsee auttamaan erittäin hyvää joukkuetta erittäin hyvänä pelaajana. Kyllä tämä varmaan kaikin puolin on se paras joukkue, Rannikko kertoo SuomiKoris.comin haastattelussa.

Rannikko ehti jo lopettaa maajoukkueuransa, mutta palasi vielä kerran EM-kisoja varten ja on päässyt kokemaan ainutlaatuisen buumin kisojen ympärillä Suomessa. Ranniko rooli ei kuitenkaan ole vain seremoniallinen tai varamiehen rooli. Jamar Wilsonin loukkaannuttua, Rannikolle aukesi iso ruutu tiistain Kreikka-otteluun, jonka kokenut pelaaja täytti tyylillä ja taidolla.

Ensimmäisissä otteluissa peliaikaa ei montaa minuuttia kertynyt, mutta Kreikkaa vastaan mies uurasti 22 minuuttia. Peliajalla on Rannikon sanojen mukaan iso merkitys pelin rytmiin pääsemisessä.

– Kaikki ymmärtävät sen, että pelaat 20 minuuttia tai viisi minuuttia, niin se on vähän erilaista. Siinä on sitten henkisellä puolella se, että tiedät minuutteja tulevan. Ei se vaadi sitä, että sinun pitää heti onnistua. Rooli on eri peleissä varmasti erilainen ja tänään se tuo. Ei siinä mitään valittamista ollut kolmessa ensimmäisessäkään pelissä. Joukkue on pelannut erittäin hyvin ja minä olen yrittänyt vain auttaa siinä. Silloin sitä henkilökohtaista panosta ei ole niin helppo antaa kuin silloin, kun pelaat vähän enemmän, Rannikko sanoi Kreikka-ottelun jälkeen.

Vastuuta on todennäköisimmin luvassa myös keskiviikkona, kun Suomen alkulohko ja pelit Helsingissä päättyvät otteluun Islantia vastaan. Jamar Wilsonin pelikunnosta ei ole vielä tietoa, mutta täydessä kunnossa mies tuskin vielä on. Rannikko on valmis pelaamaan, eikä aliarvioi Islantia.

– Siinähän on paljon pelissä. Tiedämme ennen peliä miten Slovenia-Ranska-pelissä on käynyt ja mikä meidän sijoitus voi olla. Se voi ratketa jo ennen sitäkin peliä. Ilmeisesti halli on taas täynnä ja Islanti on sellainen maa, joka pelaa aika kovalla energialla eikä luovuta missään vaiheessa. Meidän pitää olla valmiina, sillä jatkopeli odottaa lauantaina ja tuo pitää käyttää hyvänä tilaisuutena sitä ajatellen.

Toivevastustajaa ei Rannikolta puolivälierään irtoa.

– Tämä on ollut aika hienoa tekemistä meiltä koko turnausvaihe. Olemme menneet pelin kerrallaan emmekä ole miettineet sitä seuraavaa peliä, vaan aina ajatelleet miten voitamme tämän päivän matsin. Keskiviikon jälkeen katsomme sitten mikä joukkue sieltä tulee vastaan. Mielestäni olemme aika hyvin osoittaneet, että pystymme voittamaan isoja maita. Emme tietenkään pelaa 13 000 susifanin edessä ja tilanne tulee olemaan vähän erilainen. Kaikki on mahdollista ja tästä on erittäin hyvä jatkaa, Rannikko toteaa.

Lähde: SuomiKoris.com