Naisten kansainväliset korissarjat vetäytyivät joulutauolle lauantain jälkeen. Anniina Äijäsen Sedis Basquet liihottaa viiden ottelun voittoputkessa ja Vilma Kesäsen KR pitää jaettua kärkisijaa Islannin liigassa.

Sedis Basquet kuittasi viidennen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan vieraskentällä Bembibren 63-56 (31-26). Äijänen auttoi joukkuettaan kahdella pisteellä ja kahdella levypallolla. Sedis Basquet on Espanjan liigassa neljäntenä.

Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anissa Poundsin Maristas Coruna lähti tauolle 59-74 (20-37) Barcalle koetun tappion saattelemana. Pounds heitti ottelussa 10 pistettä, otti yhden levypallon sekä kaksi riistoa. Maristas on sarjassa 12.

Saksan Bundesliigassa Anni Mäkitalon ja Heta Äijäsen Donau-Ries lähti joulun viettoon 77-70 (61-61, 31-32)-jatkoaikavoitto BG74:stä lahjasäkissään. Mäkitalo urakoi tehokkaasti 13 pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi riistoa. Äijänen ei pelannut ottelussa. Donau-Ries on sarjassa seitsemäntenä.

Veera Pirttisen ja Camilla Grönbergin Chemnitz taipui sarjakärki Hernerille 61-82 (33-45). Pirttinen oli pisteiden valossa joukkueensa parhaimmistoa heittämällä 10 pistettä ja lisäksi hän nappasi kaksi levypalloa. Grönberg merkkautti viisi pistettä, levypallon ja riiston. Chemnitz on toiseksi viimeisenä sijalla 10.

Helmi Tulosen edustama Saarlouis Royals taipui Freiburgille 60-64 (31-25). Tulonen kirjasi tilastoihinsa kaksi pistettä ja viisi levypalloa. Saarlouis on sarjan hännillä.

Annika Holopainen pääsi Gdanskin kanssa voiton makuun Puolan liigassa, kun se voitti kotonaan Ostrow Wielkopolski selvästi 74-40 (40-17). Holopainen tehtaili komeasti 12 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja neljä riistoa. Voitto oli Gdanskille kauden toinen ja se on sarjassa sijalla 11.

Islannin liigassa Vilma Kesäsen KR pääsi viettämään taukoa 81-74 (33-41)-voitolla Skallagrimurista. Kesänen heitti ottelussa kahdeksan pistettä ja otti kaksi levypalloa. KR pitää jaettua kärkipaikkaa.

Ruotsin liigassa Sofia Pelanderin Norrköping kävi hakemassa 82-64 (48-32)-voiton Janne Hännisen valmentamasta Uppsalasta. Pelander kunnostautui erityisesti levypalloissa kahmien käsiinsä 10 irtopalloa ja lisäksi hän koristeli tilastoriviään neljällä pisteellä, kahdella syötöllä ja torjunnalla. Norrköping lähtee tauolle kuudennelta sijalta ja Uppsala on yhdeksäs.

Lähde: Basket.fi