Karhu on kiinnittänyt Korisliigassa pelaavaan miehistöön vuoden sopimuksella nuorten maajoukkueen 19-vuotiaan Henri Kantosen. Kantonen on saanut koripallo-oppinsa ToPo junioreissa ja pelasi viime kaudella Korisliigaa Kouvolan Kouvojen riveissä.

197-senttinen ja 90-kiloinen pelaa takamiehen vaativalla tontilla. Viime kaudella Kouvoissa Kantonen pelasi 28 ottelussa ja peliaikaa tuli keskimäärin 7,5 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin kirjattiin 1,8 pistettä, 1,3 levypalloa ja 0,9 syöttöä per ottelua. Korisliigan lisäksi Kantonen pelasi Kouvojen ”kakkosjoukkueessa” eli Korikouvoissa Divari B:ssä. Siellä tuli 18 ottelua, peliaikaa yli 32 minuuttia ottelua kohden ja tilastoihin näyttävä rivi 20,4 pistettä/9,5 levypalloa/4,7 syöttöä. Ennen Kouvolan vierailua Kantonen pelasi kauden 2015–2016 Järvenpään Koripalloseurassa (30 ottelua, 11 pistettä/4,2 levypalloa/2,7 syöttöä).

Kesän Kantonen viettää nuorten maajoukkuetoimissa ja muuttaa syksyllä Kauhajoella. Karhun päävalmentaja Jussi Laakso oli tyytyväinen sopimuksen varmistuttua.

– Etsimme kokoonpanoomme täydennystä viime vuoteen nähden ja halusimme nimenomaan nuoren, sekä lupaavan pelaajan ryhmäämme. Olen jutellut Henrin ja hänen taustajoukkojensa kanssa käytännössä vuosittain, josko hän tulisi pelaamaan Kauhajoelle. Tällä kertaa aika oli ajatukselle kypsä ja teimme sopimuksen pelaamisesta Karhu Basketin riveissä kaudella 2017–2018.

– Henri on poikkeuksellisen kookas takapelaaja 198-senttisellä varrellaan ja näin ollen sopiikin tuleviin konsepteihimme erittäin hyvin. Vaikka hän on pitkäraajainen, niin häneltä löytyy kokoonsa nähden erinomainen taitovalikoima pallollisena pelaajana, Laakso kehuu Karhun sivuilla.

Kantosen sopimuksen myötä Karhulla on valmiit pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Juho Lehtorannan, Samuli Vanttajan, Joonas Lehtorannan, Perttu Salmen, Valtteri Pihlajamäen ja Jussi Myllyniemen kanssa.