Nähtäväksi jää, valtaako Helsingin EM-kotikisojen aikaan samanlainen islantilaisten vyöry kuin Ranskan viime kesän jalkapallon MM-kisojen aikaan.

Pohjoismainen yhteistyö lähti sujuvasti käyntiin, sillä Islannin koripalloliitto myi myynnin avauspäivänä tuhat Follow your team -lippupakettia. Tämä siitäkin huolimatta, että Helsingin EM-alkulohkon pelipäivät eivät ole vielä varmistuneet.

– Fanimme ovat innoissaan ja haluavat kokea EuroBasketin uudelleen. Kun kisapaikkamme varmistui, oli Helsinki heti toivelistamme kärjessä. Nyt kun unelmasta on tullut totta, on ilmassa suurta mielenkiintoa ensi vuoden seikkailuamme kohtaan, Islannin Koripalloliiton puheenjohtaja Hannes S. Jónsson totesi koripalloliiton tiedotteessa viikko sitten.

Huonosti lipunmyynti kotoisessa Suomessakaan ole alkanut. Susijengin Follow your team Finland -lippupaketit myytiin loppuun heti kättelyssä, joten maajoukkueen otteita jokaisessa viidessä ottelussa seuraa ainakin 5000 kannattajaa

Koska Suomi valitsi Islannin tulevien EM-kisojen partnerimaaksi, on varmaa, että satujen saarten koristähdet nähdään Helsingissä. Muuten alkulohkot arvotaan 22. marraskuuta Turkissa. Alkulohkon lopulliset otteluajankohdat varmistuvat lohkoarvontojen jälkeen. Helsingissä järjestettävä alkulohko pelataan joko 31.8-6.9. tai 1.-7.9.

Islantilaisten kannattajakulttuurista saatiin viitteitä ja viime vuoden EM-kisoissa Berliinissä maan debytoidessa EM-tasolla. Jalkapallon EM-kisoissa Ranskassa nähtiin arviolta 30 000 kannattajaa viikinkihuutoineen.