Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvän juniorivalmennusverkoston toinen toimintavuosi käynnistyi.

Juniorivalmennusverkosto on Suomen Koripalloliiton ja Assist Centerin yhteinen hanke suomalainen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi. Hanketta toteutetaan koripalloliiton Seurapalveluyksikön, kansainvälisen koripalloliiton, FIBA:n, ja Olympiakomitean tuella.

Ainutlaatuisen ohjelman avulla pystytään nostamaan päivittäisvalmennuksen tasoa laajalti ympäri Suomen, ja sen vaikuttavuutta pyritään moninkertaistamaan, kun koulutetut valmentajat jakavat osaamistaan keskenään sekä omissa koulutustilaisuuksissaan uudelleen laajalle sidosryhmälle.

Ensimmäinen juniorivalmennusverkosto käynnistyi vuonna 2019. Mukana verkostossa oli 13 valmentajaa, joista kuusi nautti koulutus- ja palkkaustukea. Viisi valmentajaa oli mukana FIBA:n Her World, Her Rules -tyttökoripallohankkeen myötä ja kaksi valmentajaa oli mukana verkostossa paikallisten urheiluakatemioiden rahoittamina.

Vuonna 2019 Juniorivalmennusverkosto vietti kuusi neljän päivän lähijaksoa Kisakallion Urheiluopistolla. Lisäksi järjestettiin 13 mentorointivierailua verkostovalmentajien arjessa, jotka kestivät 2-4 päivää.

Juniorivalmennusverkoston toiminta perustuu pitkälti siihen, että jokainen valmentaja tuo tilaisuuksiin omaa osaamistaan, jota jaetaan ja jalostetaan eteenpäin.

Kaikkiaan viime vuonna verkostointitapahtumia järjestettiin 36 aina Helsingistä Rovaniemelle asti. Tapahtumat tavoittivat huimat 487 korisvalmentajaa, joten tapahtumia voidaan pitää äärimmäisen onnistuneina.

Verkoston toinen toimintavuosi pyörähti käyntiin tammikuussa. Tämän vuoden koulutuksessa on mukana 10 valmentajaa, joista neljä oli mukana jo viime vuonna.

Tämän vuoden verkostossa on mukana neljä valmentajaa viime vuoden verkostosta (Emma Malm, Pekka Setälä, Juha Valkama ja Kimmo Ketola) ja kuusi uutta valmentajaa eri puolelta Suomea (Pena Ranta, Petka Lehtinen, Henri Clement, Jyri Lehtonen, Aleksi Iltanen ja Ilkka Palviainen).

Lähde: Basket.fi