Lauri Markkanen on joutunut viime aikoina loisto-otteiden jälkeen pieneen laskuvireeseen. 19-vuotias suomalaislaituri ei ole yltänyt viimeiseen neljään otteluun kaksinumeroisille pisteille, eivätkä heitot ole uponneet samaan malliin.

Arizonan päävalmentajan Sean Millerin mielestä vika ei ole Markkasen itseluottamuksen puutteesta. Sen sijaan hän painottaa, että suomalaiselle pitäisi pelata parempia paikkoja.

– Jos Markkanen saa hyviä mahdollisuuksia, hän tekee tai häntä rikotaan. Hänen kokonsa pitäisi käyttää hyväksi, jotta hän pääsisi levypalloihin ja häntä rikottaisiin. Kaliforniaa vastaan Markkanen oli tekemässä tätä, mutta hän joutui vain aikaisin virheongelmiin, Miller selitti AZ Desert Swarmille.

Markkasen joukkuetoveri Chance Comanche taas haluaa pitää huolen, että laituri ei ota heikoista otteista liikaa itseensä.

– Juttelen hänen kanssaan varmistaakseni, että hänen päänsä pysyy kylmänä. Olen kertonut hänelle, että aina ei voi olla sinun pelisi. Vaikka ei olisikaan niin, sitä täytyy tehdä parhaansa ja ottaa etu seuraavaan tilaisuuteen, kun se tulee, Comanche painotti.