Susijengin Jamar Wilson, 35, suuntaa kolmatta kertaa urallaan Ranskaan. Vuonna 2015 hän pelasi SPO Rouenissa ja toissa kaudella seurana oli Nanterre 92. Täksi kaudeksi seuraksi valikoitui JL Bourg Basket.

– Ensimmäisen kerran tulin tänne Australiasta, kun sain mahdollisuuden päästä pelaamaan Eurooppaan ja tarvitsin silloin seuran. Toisella kerralla Nanterre oli juuri voittanut FIBA Europe Cupin ja se oli kova joukkue. Bourgin organisaatio on erittäin hyvä ja joukkue panostaa vahvasti tulevaan kauteen. Olen myös tykästynyt Ranskaan näiden vuosien aikana, Wilson kertoo seuravalintansa taustoista Koripalloliiton verkkosivuilla.

Ranskan liigaa pidetään jopa Euroopan atleettisimpana sarjana, jossa vauhtia ja taitoa piisaa. Sarjan pelityyli onkin Wilsonille mieleen ja hän pystyy käyttämään omia vahvuuksiaan.

– Onhan sen minulle jollain tavalla sovittava, kun tänne vielä sopimuksia saan. Mitä vanhemmaksi olen tullut, niin sitä enemmän olen alkanut kuitenkin rakastaa myös pelin taktista puolta. Iän myötä fyysiset ominaisuudet alkavat hieman heikentyä, mutta nautin tästä koripallosta, jossa mennään kovaa ylös ja alas kenttää.

JL Bourg jäi viime kaudella yhden voiton päähän pudotuspeleistä. Täksi kaudeksi joukkueeseen on satsattu sillä silmällä, että menestystä on lupa odottaa.

– Seuran organisaatio on varmasti yksi parhaista missä olen ikinä pelannut. Heillä on vahva ja tukeva pohja, jota he ovat rakentaneet pitkään. Nyt he ovat kasvattaneet budjettia ja rakentaneet kovempaa joukkuetta päästäkseen pudotuspeleihin. Meillä on aika vanha joukkue, sillä nuorin runkopelaaja on 28-vuotias. Pelaajilta löytyy kokemusta muun muassa Euroliigasta ja NBA:sta. Mielestäni meillä ei voi olla muuta tavoitetta kuin päästä pudotuspeleihin.

Wilsonilla oli muiden Susijengin pelaajien tavoin hieman outo kesä, kun joukkueella ei ollut arvokisoja tai karsintoja. Hän on kuitenkin päässyt harjoituskauden aikana takaisin huippukuntoon.

– Kesä oli siinä mielessä erilainen, ettei ollut hirveästi maajoukkuetapahtumia, joten en ollut aivan yhtä pelivalmis kuin yleensä olen, kun saavuin joukkueen mukaan. Nyt harjoituskauden jälkeen olen kuitenkin päässyt taas huippukuntoon ja olemme saaneet rakennettua joukkueen kanssa hyvän kemian. Kaikki tietävät omat paikkansa ja roolinsa joukkueessa.

Kokenut takamies ei lähde kauteen koristelemaan omia tilastorivejään, vaan haluaa auttaa joukkuettaan kaikin tavoin pääsemään pudotuspeleihin.

– Minulla ei ole tässä iässä enää mitään todistettavaa kenellekään enkä katsele omia numeroitani. Pääasia on joukkueen menestys. Yritän tuoda positiivista energiaa sekä kentälle että pukukoppiin ja olla yksi joukkueen johtajista. Annan pelini puhua sitten puolestani.

Lähde: Basket.fi