Jacob Grandison pelasi vielä lyhyen ammattilaisuransa parhaan pelin johdattaessaan Menorcan tärkeään voittoon. Severi Kaukiainen teki puolestaan ensiesiintymisensä Kalev/Cramon riveissä.

Elias Valtonen sai tuulettaa, kun Manresa otti tärkeän voiton kaataessaan Gironan katalonialaisjoukkueiden paikalliskohtaamisessa 101-87 (52-42). Valtonen heitti neljä pistettä, otti levypallon ja teki vastustajan heittoaikeet tyhjiksi kahdesti. Manresa taistelee tasapisteissä neljän muun joukkueen kanssa sijoista 6-10.

Taistelu Copa del Rey’n paikoista käy kiivaana, kun runkosarjan ensimmäinen kierros lähenee loppuaan. Cup-huipentumaan pääsevät mukaan runkosarjan avauskierroksen kahdeksan parasta. Paikasta taistelee myös Sasu Salinin Teneriffa, joka koki kirvelevän 100-104 (44-56)-tappion Baskonian vieraana. Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä. Teneriffa on voiton päässä Manresan johtamasta viisikosta, kun sarja kääntyy jälkipuoliskolle kolmen kierroksen kuluttua.

LEB Orossa Jacob Grandison räväytti kauden parhaan pelinsä, kun hän johdatti Menorcan tärkeään 84-78 (45-41)-voittoon Oviedosta. Grandison paukutti 20 pistettä ja koristeli tilastojaan lisäksi kolmella levypallolla, neljä syötöllä ja riistolla. Voitto nosti Menorcan jumbosijalta.

Estudiantes puristi niukan 75-72 (28-31)-voiton Lleidasta ja jatkaa sarjassa toisena. Alex Murphy heitti kaksi pistettä.

Remu Raitasen Caceres puolestaan koki viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Cantrabria osoittautui liian kovaksi palaksi numeroin 95-75 (51-44). Raitasen riville rekisteröitiin yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja syöttö.

Ranskan liigassa Le Portel pisti Monacon Euroliigajoukkueen ansaitsemaan palkkansa, mutta joutui lopulta taipumaan 67-74 (37-38). Edon Maxhuni sai kuusi merkintää sekä piste- että syöttötilastoihin ja lisäksi nappasi yhden levypallon.

Maxhunin sopimus ranskalaisseuran kanssa päättyy jouluna ja Le Portelin kannattajat tekivät oman mielipiteensä takamiehen jatkosta selväksi, kun ennen ottelua he avasivat banderollin, jossa luki ”Edon, pysy keskuudessamme”. Maxhuni on ollut isossa roolissa Le Portelin nousussa, joka on siivittänyt joukkueen sarjataulukon hänniltä pudotuspelipaikalle.

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball otti kovan voiton kaataessaan kärkiottelussa ASVELin 92-86 (57-47). Mikael Jantunen antoi tahtinsa voitolle seitsemän pisteen ja kuuden levypallon muodossa. Voitto nosti pariisilaisjoukkueen yksin Ranskan liigan kakkospaikalle.

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg taipui vieraskentällä Gravelines-Dunkerquelle 56-67 (29-35). Strasbourg on 11.

Severi Kaukiainen debytoi Kalev/Cramon riveissä Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun tallinnalaisjoukkue murskasi Keilan 115-71 (61-36). Kaukiaiselle kertyi ottelussa viisi pistettä ja kolme syöttöä. Kalev/Cramo johtaa sarjaa.

Islannissa nähtiin mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen. Ville Tahvanainen vaihtoi hiljattain Haukarin Alftanesin joukkueeseen ja kohtasi heti debyytissään entisen seuransa. Hän pääsi juhlimaan 90-67 (43-36)-voittoa ja rankaisi entistä seuraansa 14 pisteen, kuuden levypallon, kolmen syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla. Osku Heinonen puolestaan tilastoi Haukarille 13 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

Alftanes on sarjassa viidentenä ja Haukar 10.

Antti Kanervo pääsi nauttimaan makeasta voitosta, kun Stjarnan kukisti Grindavikin 88-87 (48-40). Kanervo liekitti sukkaa yhdeksällä pisteellä ja täytteli riviään myös kolmella levypallolla, kuudella syötöllä ja riistolla. Stjarnan on kuudentena.

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola hurjasteli lähes täydellisellä heittopelillä 24 pistettä, kun Ehingen Urspring nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kaataessaan Skyliners Juniorsin 79-58 (45-21). Mervola heitti pelitilanneheittonsa 10/11 ja kaupan päälle vielä molemmat vapaaheittonsa. Tilastot täyttyivät lisäksi kolmella levypallolla, viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja torjunnalla.

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihonen esiintyi vahvasti Radomin riveissä, mutta Tychy nipisti pisteet 83-82 (44-45)-voitolla. Laihosen tilastoihin kirjattiin 12 pistettä, kaksi levypalloa ja riisto. Radom on sarjassa 11.

Qatarin liigassa Mubashar Alin Al Khor hävisi Qatar Clubille kotonaan 77-99 (39-39). Alin tilastoihin kertyi kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syöttö. Al Khor jatkaa sarjassa viimeisenä.

Lassi Tuovin Virtus Bolognan meno jatkui vahvana Euroliigassa Maccabi Tel Avivin kaatuessa Italiassa 100-90 (49-49). Bologna on sarjassa kolmantena.

Italian liigassa Bologna hävisi Italian liigan huippuottelussa kovan taistelun jälkeen Olimpia Milanon vieraana 80-82 (44-48). Tappion myötä Bologna putosi sarjataulukossa toiseksi.

Serie B:ssä Trey Niemen Lumezzane palasi voittojen tielle kukistettuaan Fabrianon 92-89 (40-30). Niemi oli joukkueensa parhaimmistoa 19 pisteellä ja tilastot täyttyivät myös kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Lumezzane on sarjassa 12.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden taipui Kapfenberg Bullsin vieraana niukasti 97-99 (56-44). Tappiosta huolimatta Swans jatkaa sarjassa toisena.

Lähde: Basket.fi