Susijengin kesän paras puolustusesitys ja ensimmäisen puoliskon tasapainoinen hyökkäyspeli eivät aivan riittäneet voittoon lauantai-iltana Cagliarissa. Italia vei voiton lukemin 75-70 (34-38).

Kolmannen jakson kolmossuman ja pelin jälkipuoliskon painimolskiotteidensa sisuunnuttama Italia karkasi 12 pisteen johtoon ja piti päänsä kylmänä Suomen loppukirissä.

Italia oli alituiseen hätää kärsimässä joka paikkaan sutena ehtivän suomalaispuolustuksen siimeksessä, eikä kyennyt saamaan aikaiseksi lähes ainuttakaan tasapainoista heittoa kolmen pisteen viivan sisältä. Toisessa päädyssä kentän ikäpresidentti Teemu Rannikko pyöritti kesän nautittavinta susihyökkäystä luoden magiaa joka ainoasta palloskriinistä.

Italia pääsi vielä peliin mukaan ennen taukoa kiskomalla 27-35-takaa-ajoasemasta pariminuuttisen 7-0, mutta Lauri Markkanen pelattiin sekuntia ennen isoa taukoa paraatiasemaansa metri kolmosviivan takaa. Jyväskylän nuori härkä laukaisi käsi naamallaan korkeakaarisen kolmosen, joka lävisti koriraudan summerin soidessa ja petasi Susijengille 34-38-taukojohdon.

Peli alkoi kääntyä Italialle kolmannella jaksolla. Nimimiehet Luigi Datome ja Marco Belinelli aloittivat kaukoheittojen viljelyn, ja Italia onnistui kymmenen minuutin aikana peräti kuudesti kaaren takaa. Toisessa päässä kenttää tuomarilinja lipsahti pari astetta liberaalimpaan suuntaan, eikä Susijengi saanut paraatihyökkäyksiään pyörimään italialaisten viikatteiden iskiessä käsivarsille ja niittäessä suomalaispelaajaa parketin pintaan.

Italia johti peliä parhaimmillaan lukemissa 71-59, mutta Susijengi tuli vielä kerran. Markkaselle pelattiin liukuhihnalta 1-1-ratkaisuja, ja kesän parhaan pelinsä pelannut Alex Murphy raatoi sutena irtopalloja kouriinsa. Suomi nousi neljän pisteen päähän (71-67), ennen kuin Belinelli onnistui kaaren takaa ja petasi Italialle voiton.