Islantilaiset ovat olleet kuluneen viikon tuttu näkymä Helsingin katukuvassa. Pitkin viikkoa noin 3000 fania on saapunut saarelta tukemaan omiaan eilen alkaneisiin koripallon EM-kisoihin, sekä lauantaina Tampereella pelattavaan jalkapallon MM-karsintaan.

Islannin EM-avaus koripallossa meni pelillisesti penkin alle. Joukkue kärsi Kreikalle ruman 90-61 tappion. Islannin fanit varastivat kuitenkin katsomossa show’n. Tämä ei jäänyt pelaajilta huomaamatta.

– Tuntuu, että pelaisi kotona. Uskomatonta. Meillä on eniten faneja Suomen jälkeen. Se antaa lisää virtaa ja lauantaina on varmasti tasaisempi peli. Hyödymme siitä. Vaikka tänään hävisimme 29 pisteellä, taputtivat fanimme silti, kommentoi Islannin pelaaja Logi Gunnarsson Sport Contentille.

Login mukaan Islannin palloiluihme johtuu vahvasta mentaliteetista ja yhteishengestä.

– Kyse on urheilijoidemme mentaliteetista. Emme anna koskaan periksi, vaikka olisimme 25 tai 30 pistettä perässä. Jatkamme samalla voimalla. Se yhdistää meitä.

Lauantaina islantilaisfanien äänijänteet ovat koetuksella. Ensin he seuraavat iltapäivällä Islannin EM-korispelin Puolaa vastaan. Sen jälkeen islantilaiset matkaavat junalla Tampereelle pelattavaan jalkapallon MM-karsintaotteluun Suomen ja Islannin välillä.

– Meillä saattaa olla sekä täällä että jalkapallo-ottelussa 4000 islantilaisfania. Se on hienoa, Logi hehkutti.

Lähde: Sport Content