Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

Joensuulaislähtöisellä Palviaisella on pitkä ja vankka kokemus suomalaisesta nais- ja tyttökoripallosta. Hän on vaikuttanut pitkään eri tyttömaajoukkueiden valmentajana sekä osallistunut tyttö- ja naiskoripallon kehitysprosesseihin. Palviainen muistetaan myös päävalmentajana miesten Korisliigassa Namika Lahdessa ja Tampereen Pyrinnössä, jonka peräsimessä hän saavutti SM-hopeaa keväällä 2016.

Palviainen on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, joka on viime vuodet toiminut valmentajana Kisakallion Urheiluopistossa sekä vastannut koripallon yläkoululeirityksestä. Palviainen on toiminut viime vuosina 15- ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana ja matka jatkuu nyt osittain samojen pelaajien kanssa aikuismaajoukkuetasolle. Palviainen siirtyy vaiheittain sivuun tyttöjen maajoukkueesta.

Lähde: Basket.fi