Ilari Seppälä teki ensiesiintymisensä Romanian liigassa ja pelasi heti vahvasti. Aatu Kivimäki merkkautti Saksassa tupla-tuplan ja Edon Maxhunin Heroes Den Bosch jatkaa puhtaalla pelillä.

Seppälä teki debyyttinsä Romanian pääsarjassa tyylillä, kun hän oli isossa roolissa Pitestin voittaessa jatkoajalla Constantan 77-76 (70-70, 37-39). Seppälä heitti 12 pistettä ja antoi kaksi syöttöä, joista yksi oli ratkaisevaan voittokoriin viime sekunneilla.

Espanjan liigassa sekä Sasu Salin että Elias Valtonen joutuivat maistamaan tappion karvasta kalkkia.

Teneriffa hävisi kotonaan Joventut Badalonalle 72-79 (40-39). Salin heitti kuusi pistettä ja Emir Sulejmanovicille kertyi kolme pistettä, viisi levypalloa, riisto ja torjunta. Teneriffalla on nyt neljä voittoa ja kolme tappiota.

Valtosen Manresa kärsi kirvelevän 82-90 (45-47)-tappion Fuenlabradan vieraana. Valtonen keräsi Manresan kolmanneksi suurimmat minuutit (23,5) ja tilastorivi täyttyi neljällä pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Manresalla on kolme voittoa ja neljä tappiota.

Belgiassa Heroes Den Boschin tiukka puolustuspelaaminen päätösneljänneksellä johdatti sen 68-62 (35-37)-voittoon Groningenista. Heroes piti isäntänsä kuudessa pisteessä neljännellä jaksolla säilyttäen puhtaan pelin tilaston. Edon Maxhuni oli jälleen Heroesin sankareita 13 pisteen, viiden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla.

Japanin B2-liigassa Alex ja Erik Murphyn Fukushima Firebonds jakoi peliviikonlopun voitot Yamagata Wyvernsin kanssa. Kuten parina edellisviikonloppuna, niin Firebonds voitti ensimmäisen pelin, mutta hävisi toisen.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds kiri päätösjaksolla 37-19 ja voitti lopulta 79-73 (27-43). Erik heitti 14 pistettä, napsi viisi levypalloa ja petasi joukkuekaverille korin. Alex komppasi 10 pisteellä, kolmella levypallolla ja riistolla.

Toisessa kohtaamisessa oli kotijoukkueen vuoro nousta tappioasemasta 86-73 (30-34)-voittoon. Alex oli tällä kertaa tehokkaampi 12 pisteen, seitsemän levypallon ja syötön tilastoilla. Erikille pöytäkirjan pitäjä kuittasi 10 pinnaa, kaksi levypalloa ja torjunnan. Firebonds on voittanut ja hävinnyt neljä peliä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn hävisi Ludwigsburgin vieraana niukasti 86-91 (38-40).

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentaman Tigers Tübingenin hyvä alkukausi sai jatkoa 87-76 (41-40)-voitolla Giants Leverkusenista. Aatu Kivimäki merkkautti komean 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan ja tilastoi hatuiksi vielä kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Tigers on voittanut kuudesta pelistään neljä.

Ranskan NM1:ssä Les Sables hävisi Angersille 54-69 Daniel Dolencin tilastoidessa Les Sablesille kuusi pistettä ja kuusi levypalloa. Les Sablesilla on kaksi voittoa ja neljä tappiota.

VEF Riika palasi takaisin raiteille Viron ja Latvian yhteisliigassa viime viikonlopun tappion jälkeen voittamalla Viimsin 87-64 (46-34). Alexander Madsenille kirjattiin seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Puolan liigassa Carl Lindbom nappasi neljä levypalloa Sopotin taipuessa kotikentällään Bydgoszczille jatkoajan jälkeen 81-86 (72-72, 37-30). Sopotilla on neljä voittoa ja neljä tappiota.

Itävallassa Aleksi Koskinen valmensi Swans Gmundenin jatkoon cupissa 98-75 (52-37)-voitolla Grazista.

Lähde: Basket.fi