Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa tällä kaudella loistaneen Lauri Markkasen isä Pekka Markkanen suhtautuu maltillisesti poikansa kauden jälkeisiin tapahtumiin.

213-senttisen Laurin lento Amerikassa on ollut fantastista. Isä ei kuitenkaan halua vielä spekuloida mahdollisilla siirroilla NBA:han.

– Kaikkihan siitä periaatteessa puhuvat, vaikka ei itse puhuta siitä keskenämme sen tarkemmin mitään. Halutaan keskittyä tämä kausi loppuun, ja katsotaan sitten, mitä tehdään, Pekka Markkanen sanoi Iltalehdelle.

– Jos hän pysyy terveenä, ja pelit menevät tuolla tavalla, en näe kauheita esteitä sille. Mutta emme ole siihen uhranneet aikaa tällä hetkellä, koska se ei ole ajankohtaista.

Kun Pekka Markkanen kävi Arizonassa, hän jutteli useiden agenttien kanssa pelien jälkeen. Toistakymmentä agenttia on vieraillut Markkasen puheilla Oulussa talven aikana.

– Lauri sen loppupeleissä päättää, mitä tehdään, yli sata maaottelua koripallomaajoukkueessa peliurallaan pelannut Pekka Markkanen kertoi.

Lauri Markkasen, 19, edustama Arizona Wildcats kohtaa Xavierin perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa. Ottelun voittaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon NCAA:n lopputurnauksessa.