Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

Kolmatta kauttaan ammattilaisena pelaava Tulonen pelasi viime kaudella samassa sarjassa ensin Celta Vigon joukkueessa ja loppukauden hän pelasi Magec Tiasissa. Täksi kaudeksi hän siirtyi Ibaizabaliin.

– Mielestäni kausi on mennyt ihan hyvin. On löytynyt hyvä rytmi ja olen saanut varmuutta pelaamiseen joukkueen kanssa ja tässä liigassa. Olen ollut tyytyväinen vastuuseen, mutta meiltä on lähtenyt kauden aikana pelaajia muihin seuroihin, mutta omalta kohdalta ei ole valittamista, Tulonen niputtaa kautta Koripalloliiton sivuilla.

Tulosen lisäksi joukkueessa pelaa myös Elina Koskimies, joka on niin ikään pelannut läpi kauden isoja minuutteja. Suomalaisten yhteys kentällä toimii hyvin.

– Olen pelannut tietenkin ”Ellun” kanssa ennenkin, joten kyllä se varmaan vähän helpottaa.

Ibaizabalin kausi on ollut melko ailahteleva. Kausi alkoi vahvasti voittoputkella, mutta vuodenvaihteessa joukkueelle osui kuitenkin vaikea ajanjakso, jonka aikana se putosi kärkipään taistelusta. Tällä hetkellä Ibaizabal on sarjassa kuudentena.

– Meiltä lähti pari pelaajaa ja se vaikutti tosi paljon. Valmentajakin on vaihtunut kahdesti ja joulukuussa kaikki meni uusiksi. Näen kaudessa kuitenkin myös paljon positiivista, sillä mukana on ollut myös tosi paljon hyviä hetkiä. Olisi varmasti mennyt paremmin, jos vaihtuvuutta ei olisi niin paljon, Tulonen arvioi joukkueen kautta.

Vaikka valmentajat ovat vaihtuneet, niin Tulonen on koko ajan lukeutunut joukkueen avainpelaajiin. Peliaikaa on tullut keskimäärin päälle 28 minuuttia ja hänen pistekeskiarvonsa on 11,2 ja levypalloja on tarttunut käsiin keskimäärin 5,5 ottelua kohden.

– Olen saanut pelata rauhassa ja saanut valmentajilta luottoa sekä vapauksia. Minulle ei ole missään vaiheessa tullut paineita valmentajien suunnasta. Tiedän mitä minulta vaaditaan ja olen saanut pelata vapautuneesti läpi kauden.

Koko haastattelu on luettavissa täältä.

Lähde: Basket.fi