Suomen koripallon haastajamaajoukkue sivusi elokuun lopulla kaikkien aikojen parasta sijoitustaan universiadeissa Taiwanissa. Suomi sijoittui turnauksessa seitsemänneksi.

Viimeisessä ottelussaan Suomi kukisti Argentiinan, mutta oli hävinnyt sitä ennen Serbialle. Se jäi harmittamaan joukkueessa pelannutta Marius van Andringaa.

– Siitä jäi kaikkea muuta kuin hyvä maku. Vieläkin painaa aika kovaa takaraivossa se tappio Serbiaa vastaan. Se oli tosi iso tappio, varsinkin kun (miettii) miten se oli meidän käsissä se matsi, Andringa sanoi Sportti-tv:n haastattelussa.

Erityisesti tappion karvas kalkki oli vaikea niellä jälkikäteen, kun Andringa katsoi Liettuan ja USA:n välistä loppuottelua.

– Siitä tuli melkein paha olo, kun katsoi sitä. Meidän pitäisi olla tuolla , meidän pitäs voittaa noi matsit. Periaattees voi miettiä et seitsemäs sija on hyvä, moni sanoi tänäänkin että onneksi olkoon, mutta minusta siinä ei ole mitään hyvää. Meillä oli mahis niin paljon
enempään.

Kokemuksena turnaus oli kuitenkin upea.

– Taipei on aika makea paikka. Ihmiset ovat innoissaan ylipäänsä urheilijoista, Andringa kertoi.

– Kaikki oli hoidettu viimeisen päälle. Menit ruokailuun, niin siellä oli 10 ihmistä vaan moikkaamassa sinua, hän nauroi.