Susijengin haastajamaajoukkue päätti kesäkuun toisen Viro-maaottelunsa diplomaattisesti ani harvinaiseen 74–74 (32–28) -tasapeliin. Viro johti ottelua kuudella pisteellä vielä päätösjakson puolessavälissä, mutta edellisillan tavoin Suomi oli terävänä loppuminuuteilla ja sai vielä viime sekunneilla potentiaalisen voittoheiton ilmaan.

Viro hallitsi päätösjaksoa superlupauksensa Henri Veesaarin onnistumisilla ja johti vielä neljä ja puoli minuuttia ennen loppua pistein 66–60. Susihaastajat nousivat kuitenkin kanveesin partaalta, kun Remu Raitanen ja Antti Ahonen osuivat kaaren takaa, Severi Kaukiainen viimeisteli layupin ruuhkasta ja jakoi kaksi korisyöttöä ja virolaispuolustukselle paikoin täysin pitelemätön 211-senttinen Fede Federiko säkitti pikavauhtia kuusi pistettä.

Susihaastajille jäi vielä mahdollisuus hakea voittoheitto pelin viimeisessä hyökkäyksessä, mutta rohkeasti pelanneen Severi Kaukiaisen hyppyheitto kierähti raudoista ulos ja ottelu päätettiin aikatauluteknisistä syistä tasapeliin ilman jatkoaikaa.

Kaksinumeroisille pisteille ylsivät Fede Federiko (17/4), jälleen kerran tukun tärkeitä koreja sivaltanut Remu Raitanen (12/6) ja urheilullisuuttaan hetkittäin väläytellyt Olivier Nkamhoua (11/3). Takakentällä Miro Little (8/3), Severi Kaukiainen (7/1/6 syöttöä), Perttu Blomgren (5/1/6 syöttöä) ja Lassi Nikkarinen (0/5/5 syöttöä) esiintyivät energisesti ja ennakkoluulottomasti.

Lähde: Basket.fi