Suomen haastajamaajoukkue käynnisti universiadikesän 2017 voitokkaaksi tukahduttamalla Viron universiadijoukkueen Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä lukemin 72-47 (37-17). Suomi kasvatti johtonsa parhaimmillaan 33 pisteeseen ennen kuin Viro alkoi saada pelin juonesta kiinni.

Suomi hallitsi ottelun levypallokamppailua leikiten ja onnistui terävällä susipuolustuksellaan painostamaan Viron lukuisiin pallonmenetyksiin ottelun kolmella ensimmäisellä neljänneksellä.

Vaikka Suomella ei ollut paras kaukoheittopäivänsä, pallonriistoista ja puolustuslevypalloista käynnistetyt nopeat vastahyökkäykset tekivät ottelun kulusta selvän. Virosta ei ollut vastaamaan Suomen energiaan ja taitoon.

– Sikäli perinteinen kesän ensimmäinen maaottelu, että vauhtia oli enemmän kuin kontrollia. Toisaalta pyrimmekin siihen, että pidämme alusta asti vauhtia ja lisäämme pikku hiljaa kontrollia universiadien alkuun mennessä, haastajamaajoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola summaa Koripalloliiton sivuilla.

Kolmannelle ammattilaiskaudelleen Turkissa siirtyvä Anton Odabasi (17/10/6 syöttöä/3 riistoa) oli kentän kuningas. Shawn Hopkins (13/3/4 riistoa/2 blokkia), Topias Palmi (12/5) ja Ilari Seppälä (10/2/4 syöttöä) ylsivät myös kaksinumeroisille pisteille.

– Odabasi tuo meille äärimmäisen suuren määrän taitoa ja tilannekovuutta – kaikesta näkee, että hän on pelannut yhdessä Euroopan parhaista koripallosarjoista. Hopkins onnistui urheilullisuudellaan painostamaan virolaiset todella ahtaalle puolustuspäässä, jakoi Poikola tunnustusta.

Suomen ja Viron haastajamaajoukkueet kohtaavat Lohjalla toistamiseen torstaina kello 17.

Lähde: Basket.fi