Vuosien 2021–23 MM-karsintarupeaman torstaina 25.11. käynnistävä Ruotsin ja Susijengin välinen kohtaaminen vetää väkeä Ruotsissa. Ruotsin koripalloliiton ilmoituksen mukaan nykyisin Avicii Arenana tunnettuun Globeniin on ostettu peräti 6000 lippua kolme päivää lipunmyynnin alkamisen jälkeen.

Ruotsin koripalloliiton viestintäpäällikkö Johannes Wohlert kuvailee otteluun kohdistunutta kiinnostusta ennennäkemättömäksi Ruotsi-koriksen kontekstissa.

– Olemme aiempiin karsintaotteluihimme muun muassa Turkkia ja Bosniaa vastaan myyneet isoja lipunmyyntimääriä Ruotsin turkkilais- ja bosnialaisväestön aktivoiduttua. Tästä lipunmyyntimäärästä tekee poikkeuksellisen se, ettemme ole vielä kunnolla saaneet viestiä suomalaisyleisön suuntaan, Wohlert kertoo Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Ennätysyleisö, peräti 11 000 katsojaa seurasi Ruotsin ja Turkin välistä EM-karsintaottelua Tukholmassa helmikuussa 2020. Wohlertin mukaan tavoitteena on, että 13 000 katsojan Avicii Arena täyttyy runsaan kuukauden päästä pelattavaan ”Finnkampeniin”.

– Meillä on vielä paljon työtä tehtävänä lipunmyynnissä, mutta olemme optimistisia. Tavoitteemme on aloittaa karsinnat täyden katsomon edessä.

Wohlertin mukaan ruotsalainen koripallo- ja laajemmin urheiluyleisö on erityisen innostunut mahdollisuudesta mitellä Suomea vastaan. Ruotsin maajoukkueympyröissä Susijengi on näytellyt viimeisen vajaan vuosikymmenen ajan eräänlaista esikuvan roolia.

– Seurasimme Susijengin fani-ilmiötä kesällä 2013 Koperissa ja ajattelimme, että jos Suomi pystyy tuohon, miksemme mekin. Virallinen kannattajayhdistyksemme Moose Nation perustettiin 2015 ja kannattajien määrä on kasvava, hän kertoo.

– Suomen kohtaaminen on aina merkkitapaus. Tahdomme nähdä Tukholmassa mahdollisimman paljon suomalaisia kannattajia, koska äänekäs vieraskatsomo saa myös kotiyleisön innostumaan. Areenalle rakennetaan myös kattava fan zone ravintoloineen ja baareineen, jossa koripallon ystävät Suomesta ja Ruotsista saavat kohdata.

Lähde: Basket.fi