Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Gerald Lee Juniorilla, 29, on mahdollisuus siirtyä pelatuissa miesten A-maaotteluissa uudelle sataluvulle perjantaina, kun Susijengi kohtaa EM-kenraalissaan Hartwall Areenalla Venäjän.

208-senttinen Gerald Lee Jr teki maajoukkuedebyyttinsä elokuussa 2006 ja on kuulunut Susijengin vakiokalustoon vuoden 2009 EM-karsinnoista asti.

Lee muistelee Koripalloliiton sivujen artikkelissa uransa merkittävimpiä otteluita. Yksi niistä oli 8.9.2013 pelattu kamppailu Venäjää vastaan. Kyseessä oli EM-kisojen alkusarjan ottelu Koperissa Sloveniassa. Susijengi voitti ottelun 86-83.

EM-alkulohkon avaustappionsa Italiaa vastaan edellisenä iltana kärsinyt Suomen joukkue oli kolme jaksoa raskaalla jalalla liikkeellä, kunnes syttyi taisteluun Shawn Huffin näyttäessä mallia. Toiselle jatkoajalleen edenneessä ottelussa Susijengistä löytyi useita työn sankareita – Huff, Hanno Möttölä, Sasu Salin sekä kaikki pisteensä viimeisillä minuuteilla lähietäisyyksiltä nostellut Lee.

– Nimenomaan se matsi on jäänyt mieleen. Pieni halli, jossa on älyttömästi suomalaisfaneja, pystytään nousemaan isosta takaa-ajoasemasta takaisin peliin ja voitetaan toisella jatkoajalla, ja kaiken lisäksi vastassa vielä Venäjä. Oli ihan ennenkokematon olo sen matsin jälkeen, Lee fiilistelee.

Suomi kohtaa siis seuraavaksi nimenomaan Venäjän Helsingissä perjantaina 25.8. EM-kisojen avausottelussa torstaina 31.8. vastaan astelee Ranska.

Lähde: Basket.fi