Susijengi ja Tanska kohtaavat Espoo Metro Areenalla maanantaina 26.2. kello 18.30 alkaen.

Vaikka Tanskaa ei laajalti tunnetakaan koripallomaana, aloitti joukkue EM-karsintaurakkansa kirivoitolla ennakkosuosikki Georgiaa vastaan kotonaan Århusissa. Tanska kävi jo edellisissä EM-karsinnoissa yhden korin päässä EM-kisoista ja hakee nyt Euroliiga-tähtensä Gabriel Lundbergin johdolla ensimmäistä EM-kisapaikkaa 70 vuoteen.

Vaikka koripallo toki on ennen kaikkea joukkuepeli, Tanskan menestys pohjautuu voimakkaasti sen ykköstähden, NBA:ssakin käyneen Gabriel ”Iffe” Lundbergin yksilölliseen osaamiseen.

Lassi Tuovin komennossa Italian Serie A:n ja Euroliigan Virtus Bolognassa pelaava Lundberg on Tanskan kaikki kaikessa 1-1-ratkaisuineen ja palloskriineineen. Yksin tällä kaudella Lundberg on voittanut viime sekuntien heitoillaan puolenkymmentä ottelua Virtukselle.

– Lundberg on Tanskan joukkueessa ehdoton tähti ja vaarallisin yksittäinen pelaaja, mutta Lassi (Tuovi) tuntee Virtuksesta vietetyn kauden myötä Lundbergin läpikotaisin ja meillä on käytössämme siltä pohjalta erinomainen scouttiraportti hänestä, Susijengin valmentaja Teemu Rannikko hymyilee Koripalloliiton sivuilla.

Lähde: Basket.fi