Evita Iiskolan kausi päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

Iiskolan kausi alkoi Italia Serie A2:ssa pelaavan Umbertiden riveissä, mutta vuodenvaihteen jälkeen hän siirtyi Saksan Kakkosbundesliigassa pelaavan Panthers Osnabrückin joukkueeseen. Osnabrück voitti pohjoislohkon ja lähti tavoittelemaan nousua Bundesliigaan. Matka tyssäsi kuitenkin finaaleissa, kun Wolfenbüttel oli parempi otteluvoitoin 2-0.

– Näin pääsi käymään. Ensimmäiseen peliin meille osui huono päivä. Toinen peli oli jo paljon parempi ja se oli tiukka peli. Meiltä löytyi hyvää taistelua ja hyvä energia. Pistää vähän ärsyttämään, Iiskola harmittelee kirvelevää kauden päätöstä Koripalloliiton sivuilla.

Italiassa Iiskola kuului Umbertiden ehdottomiin avainpelaajiin ja vastuuta tuli niin paljon kuin hän vain jaksoi pelata. Loppuvuodesta tuli kuitenkin pieni loukkaantuminen ja hän päätti hakea uusia haasteita. Hän oli erittäin tyytyväinen päästessään Osnabrückin riveihin.

– Sain kaudesta tärkeää kokemusta. Italiassa oli pelillisesti hyviä asioita, mutta siellä eivät sitten jotkut muut asiat oikein toimineet. Olen tosi tyytyväinen, että tulin Saksaan, mutta harmi ettei ainoa tavoite täyttynyt. Sain kuitenkin kaudesta hirveästi asioita mukaan enkä olisi voinut tulla parempaan joukkueeseen. Joukkuekaverit olivat hyviä, valmennus oli hyvää ja sain treenata ammattimaisesti. Vaikka tulin hieman puolikuntoisena loukkaantumisen jälkeen, niin minut hoidettiin tosi hyvin ja he olivat ymmärtäväisiä. Kaudesta jäi kyllä hirveästi käteen. Sunnuntain pelin jälkeen huomasi kuinka vahva tunne ja side joukkueessa oli. Italiassa ei ollut ihan samanlaista, Iiskola kertaa kauden antia.

Kausi Euroopassa ammattilaisena oli Iiskolalle toinen. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä tällä haavaa auki.

– Ei ole vielä mitään. Nyt lepään vähän aikaa. Tauko tekee ihan hyvää, sillä tämä oli fyysisesti ja henkisesti rankka kausi. Ulkomailla olisi kiva jatkaa, mutta tällä hetkellä kaikki on vielä auki, valottaa Iiskola.

Lähde: Basket.fi