Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

Elite Gold -jatkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Mikael Jantusen Oostende päätti jatkosarjan tyylillä voitettuaan Donar Groningenin 87-70 (39-36). Sarjan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi ehdolla oleva Jantunen osoitti miksi, kun hän tilastoi 14 pistettä, kaksi levypalloa ja torjunnan.

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch otti tärkeän 83-80 (83-80)-voiton Mons-Hainautista Maxhunin saadessa tilastoihinsa kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Voitoilla Heroes piti paikkansa Elite Goldin toiseksi parhaana hollantilaisseurana.

Topias Palmi oli tehokkaana heittäessään 14 pistettä yhtä monessa minuutissa ja sai tilastoihinsa lisäksi kuusi levypalloa ja kolme syöttöä Limburg Unitedin voittaessa Yoast Unitedin selvästi 111-84 (65-46). Limburg United sijoittui Elite Silverissä toiseksi.

Okko Järvi heitti kaksi vapaaheittoa sisään ja sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin Phoenix Brysselin voittaessa The Hague Royalsin 82-53 (48-30). Phoenix oli Elite Silverin kuudes.

Hollannin ja Belgian liigan pudotuspelijärjestelmä on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä siinä rinnakkain ratkaistaan myös maiden mestaruudet. Elite Goldin maitten parhaat joukkueet jatkavat taistelua maidensa mestaruudesta, kun taas Elite Silverin joukkueet aloittavat yhteisliigan pudotuspelien alkukierrokset. Kansallisten pudotuspelien joukkueet liittyvät sitten mukaan yhteisliigan pudotuspeleihin.

Oostenden oltua paras belgialaisjoukkue, sai se paikan suoraan Belgian liigan pudotuspelien välierissä. Heroes oli sen sijaan toiseksi paras hollantilaisjoukkue, joten sekin selvitti tiensä suoraan Hollannin välieriin. He pääsevät mukaan myös automaattisesti vähintään yhteisliigan kolmannelle pudotuspelikierrokselle. Limburg United ja Phoenix sen sijaan aloittavat yhteisliigan pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta.

Limburg United aloittaa yhteisliigan pudotuspelit Den Helder Sunsia vastaan ja Phoenix saa vastaansa Liegen. Mikäli suomalaisten joukkueet etenisivät toiselle kierrokselle, asettuisi vastaan Belgian puolivälierissä hävinneet joukkueet.

Alexander Madsen aloitti VEF Riian kanssa kauden kolmannen pokaalin metsästämisen, kun Latvian liigassa käynnistyivät välierät. Riika kaatoi välierän avauksessa selvästi Latvijas Universitaten 100-62 (55-31) Madsenin ollessa tehokkaana 10 pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön, kolmen riiston ja torjunnan tilastoilla.

Riika otti kiinnityksen finaalipaikkaan voittaen myös toisen ottelun selkein 114-64 (57-34) numeroin. Madsen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastorivillä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti tuntumaa tulevaan Mestarien liigan Final Fourin näyttämöön kohdatessaan vieraskentällä Bilbaon. Teneriffa hävisi kuitenkin 79-87 (43-44). Salin heitti kolme pistettä ja nappasi yhden levypallon. Emir Sulejmanovic pelasi tehokkaasti 10 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla.

Elias Valtosen Manresa puolestaan taipui Real Betisille 96-102 (43-51). Valtonen kantoi kortensa kekoon 10 pisteen, neljän levypallon, riiston ja torjunnan tilastorivillä. Teneriffa ja Manresa ovat sarjassa tasapisteissä sijoilla 5-6.

Ilari Seppälän Pitesti päätti runkosarjan selvään 95-72 (48-39)-voittoon Rapid Bukarestista. Seppälä pudotti 11 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Pitesti sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Craiovan.

Itävallan liigassa Aapeli Alasen St. Pölten tasoitti ottelusarjan Grazia vastaan 87-75 (38-34)-voitolla. Alanen heilutti sukkaa 11 pisteen edestä ja tilastot karttuivat myös kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Otteluvoitot ovat nyt 1-1.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui toisessa ottelussa Flyers Welsille 67-82 (41-50). Otteluvoitot ovat tasan 1-1.

Tuomas Iisalo pääsi juhlistamaan valintaansa vuoden valmentajaksi Bonnin ottaessa 11. peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Ulmin 85-74 (48-37). Voitolla Iisalon veljesten luotsaama joukkue varmisti runkosarjassa vähintään toisen sijan

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg pyyhki cup-finaalin pettymystä voittamalla Orleansin 104-71 (46-38). Strasbourg on neljäntenä.

Lähde: Basket.fi