Elias Valtosen edustama Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Eurokentillä tärkeitä voittoja pääsivät tuulettamaan myös Sasu Salin, Mikael Jantunen sekä Carl Lindbom.

Manresa voitti turkkilaisen Karsiyakan selvästi 88-69 (42-35) jatkaen näin puhtaalla pelillä. Valtoselle kirjattiin kaksi pistettä, levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Mestarien liigassa lohkovoittajat jatkavat suoraan 16 parhaan joukkoon ja kaksi seuraavaa play-in -vaiheeseen. Voitollaan Manresa varmisti paikkansa vähintään lohkokolmosena ja sitä myöten play-in -paikan.

Sasu Salinin Teneriffa otti tärkeän ja niukan 80-78 (44-37)-voiton Prometeistä. Votiolla Teneriffa on tasaisessa lohkossa jaetulla kärkipaikalla. Salin sai viisi merkintää sekä piste- että levypallosarakkeisiin ja antoi yhden syötön. Emir Sulejmanovic heitti yhdeksän pistettä, otti kolme levypalloa ja lisäksi syötti ja riisti kertaalleen.

Suomalaisittain mielenkiintoisessa F-lohkossa Mikael Jantusen Oostende otti tärkeän voiton kaataessaan Kalev/Cramon 99-66 (49-36). Jantunen tilastoi monipuolisesti neljä pistettä, kuusi levypalloa, neljä syöttöä, kaksi riistoa sekä kaksi torjuntaa. Oostendella on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Samassa lohkossa pelaava Strasbourg joutui taipumaan turkkilaiselle Tofasille 75-85 (35-46). Lassi Tuovin luotsaama joukkue on Oostenden kanssa tasapisteissä, kun Tofas siirtyi lohkon kärkeen.

FIBA Europe Cupissa Carl Lindbom sai hyvän synttärilahjan, kun Sopot voitti bulgarialaisen Rilski Sportistin selvästi 84-64 (47-25). Keskiviikkona 30 vuotta täyttänyt Lindbom tilastoi seitsemän pistettä ja kolme levypalloa. Voitolla Sopot piti jatkohaaveensa elossa ja sen jatkopaikka ratkeaa viimeisessä ottelussa.

Edon Maxhunin Heroes Den Boschilla oli mahdollisuus varmistaa jatkopaikka, mutta hävisi Opavan vieraana 72-88 (44-48). Maxhuni johti Heroesin peliä 10 pisteen, kahden levypallon, viiden syötön ja riiston saldoilla. Heroesin jatkopaikka ratkeaa niin ikään viimeisessä pelissä.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphyn Fukushima Firebonds haki 89-78 (55-31)-voiton Fighting Eagles Nagoyan vieraana. Erik flirttaili tupla-tuplan kanssa yhdeksän pisteen ja yhdeksän levypallon tilastoilla ja lisäksi mukaan mahtui kaksi syöttöä. Alex kasasi neljä pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä. Firebonds on kärkikahinoissa seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Stade Rochelaisin 81-60. Dolenc oli joukkueen ykkösnimi sekä pisteissä (16) että levypalloissa (6). Les Sablesilla on nyt viisi voittoa ja kuusi tappiota.

Lähde: Basket.fi