Roope Ahosen Breogan puristi pakkovoiton Alex Murphyn Granadasta LEB Oron nousufinaalissa ja ratkaisu siirtyi kolmanteen otteluun. Ranskassa sen sijaan saatiin suomalaisten osalta runkosarjat pakettiin ProA:ssa ja ProB:ssä.

Granada oli voittanut kotikentällään ensimmäisen ottelun ja Breogan tarvitsi kotikentällään voiton pitääkseen otteluparin elossa. Ahonen heitti tiukassa paikassa ottelun ainoat pisteensä, kun hän upotti viime sekunneilla kaksi vapaaheittoa sisään ja sinetöi loppulukemiksi 81-78 (39-41). Ahonen tilastoi lisäksi levypallon ja syötön. Murphyn saldoksi tuli kuusi pistettä ja viisi levypalloa. Kolmas ja ratkaiseva finaali pelataan sunnuntaina.

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg päätti runkosarjan komeasti kaatamalla vieraskentällä Monacon 85-72 (42-38). Voitto tarkoitti sitä, että Strasbourgilla on mahdollisuudet vielä nousta runkosarjassa Monacon ohi, vaikka Strasbourgin pelit päättyivät.

Mikäli Monaco häviää perjantai-iltana ASVEL Lyon-Villeurbannelle, nousee Strasbourg Monacon ohi kolmanneksi. Strasbourg voitti runkosarjan viisi viimeistä otteluaan ja päätyi saldoon 24 voittoa ja 10 tappiota. Ranskan liigan pudotuspelit alkavat Strasbourgin osalta maanantaina.

ProB:ssä Carl Lindbomin kausi tuli päätökseen ikävissä tunnelmissa, kun Antibes hävisi Rouenille 70-77 (31-32) ja tappio tiesi sitä, että Antibes putosi sarjaporrasta alemmas. Lindbom merkkautti päätöspelissä pisteen, kuusi levypalloa ja torjunnan. Antibes jäi toiseksi viimeiseksi ja putosi.

Alkukauden Puolassa pelannut Lindbom siirtyi helmikuussa Antibesiin ja ehti pelata joukkueessa 23 ottelua 6,4 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoilla.

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi päättyi voittoon, kun Aix-Maurienne kaatoi Rouenin 73-70 (37-37). Seppälä puuttui kokoonpanosta, mutta Kantonen heitti viisi pistettä, otti kolme levypalloa, antoi kolme syöttöä ja nappasi riiston. Aix-Maurienne varmisti sarjapaikkansa jo edelliskierroksella ja oli sarjassa 15.

Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelannut Kantonen pelasi kauden aikana 34 peliä ja tilastoi keskiarvoikseen 6,4 pistettä, 3,4 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden. Toisen kautensa Aix-Mauriennen riveissä pelannut Seppälä takoi keskiarvoikseen 14,7 pistettä, 1,5 levypalloa ja 3,4 syöttöä.

Lähde: Basket.fi