Susijengin Erik Murphy siirtyi viime kauden päätteeksi Ranskassa Nanterre 92:n riveihin.

Murphy pääsi jo heti ensimmäisessä ottelussaan nostelemaan pokaalia, kun viime kauden Ranskan cupin mestari Nanterre voitti Ranskan mestareiden pelissä ProA-mestari Chalonin 95-69 (58-33). Murphy esiintyi mallikkaasti tilastoiden 18 minuutissa seitsemän pistettä ja kaksi levypalloa.

Maajoukkuekesän jälkeen Murphy on vasta asettumassa aloilleen uuteen seuraansa, mutta alku on sujunut mallikkaasti.

– Sopeutuminen on mennyt hyvin. Meillä on mielestäni hyviä palasia joukkueessa ja meillä on mahdollisuudet pärjätä tällä kaudella, Murphy kertoo Basket.fillä.

Nanterre sijoittui runkosarjassa viime kaudella kolmanneksi, mutta sarjassa taival päättyi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Se voitti kuitenkin Ranskan Cupin sekä FIBA Europe Cupin. Murphy uskoo joukkueella olevan edellytykset menestykseen myös tällä kaudella.

– Mielestäni voimme voittaa mestaruuden. En ole luonnollisestikaan nähnyt vielä kaikkia muita joukkueita, mutta meillä on taitoa ja joukkue on hyvin valmennettu. Kyse on siitä, miten hioudumme yhteen joukkueena ja miten pelaamme yhdessä. Mielestäni meillä on mahdollisuudet mihin vain, Murphy ennakoi.

Ranskan liigan lisäksi Nanterre karsii pääsystä Mestarien liigaan. Nanterre aloittaa urakkansa kolmannelta karsintakierrokselta.

– Pelasin jo viime vuonna Mestarien liigaa Strasbourgin kanssa ja se on hyvä kilpailu, joka kovenee koko ajan. Meidän täytyy ensin voittaa karsintaottelu päästäksemme lohkovaiheeseen ja sen jälkeen uskon meillä olevan edellytyksiä pärjätä myös Mestarien liigassa.

Mikäli joukkue selvittää tiensä lohkovaiheeseen, pelaa se lohkossa D. Suomen edustaja turnauksessa on Joensuun Kataja, joka sijoitettaisiin samaan lohkoon, mikäli se etenee karsinnoista lohkovaiheeseen. Samalla nähtäisiin mielenkiintoinen veljesten kohtaaminen.

– Olisi hienoa, jos Kataja pääsisi mukaan lohkovaiheeseen ja pääsisin pelaamaan omaa veljeä vastaan, Murphy viittaa Katajan paitaan kesällä siirtyneeseen pikkuveli Alexiin.

 

Lähde: Basket.fi