Erik Murphy oli hurjalla pelipäällä Japanin B2-liigassa, kun hän iski taululle 29 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan.

Murphyn palasi Fukushima Firebondsin kokoonpanoon yhden välipelin jälkeen vakuuttavalla tavalla tilastoiden komean 29 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan. Murphy lisäsi tilastoihinsa myös kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Hänen tehoiltansa ei kuitenkaan riittänyt, kun Firebonds hävisi Sendai 89ersin vieraana 76-82 (45-37).

Firebonds hävisi myös joukkueiden toisen kohtaamisen, kun 89ers oli vahvempi lukemin 91-79 (48-34). Murphy lähenteli taas tupla-tuplaa 11 pisteen, yhdeksän levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla. Firebondsin kauden saldo on 13 voittoa ja 11 tappiota.

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg pääsi pelaamaan Ranskan liigaa liki kahden kuukauden tauon jälkeen, kun Strasbourg otti selvän 94-71 (47-33)-voiton Pau-Lacq-Orthezista. Strasbourgilla on nyt kolme voittoa ja neljä tappiota.

Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä kantoivat isoa vastuuta, mutta Aix-Maurienne hävisi kotonaan Quimperille 66-91 (32-45). Seppälä urakoi peräti 36 minuuttia tilastoidessaan 10 pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä ja kaksi riistoa. Kantonen sai vastuuta 25 minuuttia ja koristeli tilastojaan kuudella pisteellä, neljällä levypallolla ja yhdellä syötöllä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa koki kauden toisen tappionsa, kun se hävisi Baskonian vieraana 72-79 (38-39). Salin kunnostautui tällä kertaa erityisesti syöttelijänä antaen kuusi syöttöä ja tilastoihin tuli täytettä myös kymmenen pisteen, yhden levypallon ja yhden riiston muodossa. Emir Sulejmanovicin tilastoiksi kirjattiin neljä pistettä, kolme levypalloa ja riisto. Tappiosta huolimatta Teneriffa on sarjassa toisena.

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn Granada hävisi niukasti Tau Castellon vieraana jatkoajan jälkeen 100-105 (89-89, 42-38). Murphy ehti tilastoida 11 pistettä ja kolme levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Italian liigassa Topias Palmin Cremona koki viikolla kaksi tappiota. Palmi jäi pisteittä, kun Cremona hävisi Trevison vieraana 90-101 (40-52). Palmi sai yhdet merkinnät levypallo- ja syöttösarakkeisiin.

Viikon toisessa pelissä Cremona hävisi Fortitudo Bolognan vieraana 71-85 (33-39). Palmi sai tilastoihinsa kaksi levypalloa ja yhden riiston. Cremonalla on neljä voittoa ja kuusi tappiota.

Puolan liigassa Carl Lindbom pääsi juhlimaan selvää 87-54 (47-30)-voittoa Arka Gdyniasta. Lindbom auttoi joukkuettaan kahdeksan pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Stal Ostrow Wielkopolski on sarjassa viidentenä kymmenellä voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika koki kauden avaustappionsa hävitessään BK Ogrelle 58-72 (31-34). Madsen oli lähellä tupla-tuplaa 11 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla ja lisäksi hänelle merkittiin kaksi syöttöä, riisto ja kaksi torjuntaa. Tappiosta huolimatta VEF Riika pitää Latvian lohkon kärkipaikkaa.

Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim löi Braunschweigille luun kurkkuun heti ensimmäisellä puoliajalla hakien lopulta selvän 108-75 (60-33)-vierasvoiton. Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins jakaa sarjan kärkipaikkaa yhdessä viiden muun joukkueen kanssa kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Elias Valtosen 11 pistettä, kuusi levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa eivät riittäneet johdattamaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamaa Tigers Tübingeniä voittoon Panthers Schwenningeniä vastaan, vaan Tigers taipui jatkoajan jälkeen 90-99 (81-81, 32-38). Tigersilla on Saksan ProA:ssa yksi voitto viidestä pelistä.

Daniel Dolenc ei ollut Swans Gmundenin kokoonpanossa, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamana joukkue hävisi Kapfenberg Bullsin vieraana 68-82 (34-41). Swans on sarjassa toisena seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla.

Lähde: Basket.fi