Erik ja Alex Murphy olivat viikonlopun peleissä hyvässä iskussa auttaessaan joukkueensa voittoihin. Ranskassa Ilari Seppälä palasi pelikentille lievän loukkaantumisen jälkeen ja Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan jatkopaikkaa cupissa.

Espanjan liigassa Sasu Salinin 10 pistettä, yksi levypallo ja syöttö eivät riittäneet tällä kertaa Teneriffalle voittoon, vaan Joventut Badalona oli kotonaan vahvempi numeroin 90-85 (44-36). Emir Sulejamnovic sai tilastorivilleen yhdet merkinnät sekä levypallo- että syöttösarakkeisiin. Teneriffa jatkaa sarjassa kolmantena.

LEB Orossa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alex Murphy kohtasi Roope Ahosen. Murphyn Granada otti tärkeän voiton Ahosen Breoganista 97-80 (43-29). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 12 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla. Ahonen kasasi tilastorivilleen neljä pistettä, syötön ja riiston. Breogan pitää LEB Oron kärkipaikkaa ja Granada seuraa voiton päässä toisena.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds jakoi voitot Aomori Wattsin kanssa viikonlopun peleissä.

Ensimmäisessä pelissä Aomori oli vahvempi 86-77 (32-32) Murphyn tehoillessa 21 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja riiston.

Firebonds sai revanssin toisessa kohtaamisessa vieden sen nimiinsä 86-83 (44-30). Murphy hääri jälleen vahvasti 20 pisteen, seitsemän levypallon, syötön ja kolmen torjunnan tilastoilla.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg oli loppuviikosta kahdesti tositoimissa. Perjantaina Strasbourg ei pystynyt yllättämään sarjakärki Monacoa, vaan taipui 70-82 (46-39). Strasbourg jatkaa tukevasti kolmantena.

Viikko päättyi Strasbourgin kannalta kuitenkin onnellisesti, kun se voitti Roannen selvästi 87-74 (42-40). Strasbourg jatkaa tukevasti kolmantena.

ProB:ssä Ilari Seppälä palasi takaisin Aix-Mauriennen kokoonpanoon lievän loukkaantumisen jälkeen, mutta Aix-Maurienne hävisi jatkoajan jälkeen Fos-sur-Merille 88-89 (79-79, 39-40). Seppälä heitti ottelussa yhdeksän pistettä, antoi viisi syöttöä ja riisti kahdesti. Kantoselle kirjattiin kahdeksan pistettä ja viisi levypalloa.

Carl Lindbom hyppäsi takaisin Antibesin rivistöön oltuaan pari peliä sivussa henkilökohtaisten syiden takia, mutta sekään ei riittänyt siivittämään joukkuetta voittoon Paris Basketballista. Antibes joutui taipumaan kotikentällään 66-88 (35-42). Lindbom sai tilastoihinsa kolme levypalloa.

NM1:ssä Marius van Andringan Lorient pääsi juhlimaan selvää 96-70 (39-35)-voittoa Les Sablesista. Van Andringa keräsi kolme pistettä, syötön ja riiston.

Latvian liigassa VEF Riika pääsi suoraan välieriin ja aloitti finaalipaikan jahdin BK Liepajaa vastaan. VEF Riika voitti ottelun selvästi 99-60 (46-26). Alexander Madsen saalisti kahdeksan pistettä, seitsemän levypalloa, neljä syöttöä, riiston ja torjunnan. VEF Riika johtaa välieräsarjaa 1-0.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden ei onnistunut varmistamaan finaalipaikka hävitessään Oberwart Gunnersille 84-90 (41-49). Daniel Dolencin +23 tappiollisesta pelistä huolimatta on kova saldo, mutta kuusi pistettä, 10 levypalloa, syöttö ja torjunta ovat myös komea suoritus. Swans johtaa ottelusarjaa 2-1.

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Crailsheim Merlins ei jättänyt Vechtalle mahdollisuuksia, vaan otti selvän 98-81 (45-37)-voiton. Merlins jatkaa sarjassa viidentenä.

Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan cupin puolivälieräpaikkaa Feyenoordin voittaessa Den Helder Sunsin 82-77 (34-47). Lehtoranta kasasi yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja riiston. Feyenoord saa puolivälierässä vastaansa Den Bosch Heroesin.

Lähde: Basket.fi