Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on Suomen Koripalloliiton valmentajille suunnatun peruskoulutuksen viimeinen kokonaisuus.

Huippukoripallovalmentajatutkinto oikeuttaa A-valmentajaluokitukseen, joka antaa valmentajalle kelpoisuuden valmentaa pöytäkirjaan nimettynä päävalmentajana kaikilla sarjatasoilla kansallisessa sarjakoripallossa sekä toimia nuorten maajoukkuevalmentajana.

HKVT 2023 -kurssi käynnistyi viime vuoden toukokuussa Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskuksessa Kisakallion urheiluopistolla. HKVT on vuoden kestävä, 30 opintopisteen (800 h) oppimisprosessi. Se koostuu kahdeksasta lähijaksosta sekä niiden välillä tehtävistä etä- ja oppimistehtävistä. HKVT 2023 -kurssin kolme lähijaksoa järjestettiin ulkomailla.

HKVT-koulutuksessa kaikki etätehtävät, kurssityöt ja käytännön valmentaminen arvioidaan. Näiden arvosanojen keskiarvosta muodostuu kurssin kokonaisarvosana ja parhaan kokonaisarvosanan saanut valmentaja nimetään HKVT-priimukseksi. Kymmenen naisten maaottelua pelannut ja uransa aikana muun muassa Saksan Bundesliigassa pelannut Camilla Grönberg valittiin nyt päättyneen kurssin priimukseksi.

HKVT 2023 -kurssilta valmistuneet
Anttila Jere
Dassouki Hussain
Gibson Matt
Grönberg Camilla
Ikonen Linda
Jaakkola Juho
Jantunen Mikko
Joutsimo Juta
Mastomäki Konsta
Nieminen Samuli
Perez Pablo
Piipari Reetta
Pounds Michael
Tammi Arttu
Williams Damon

Lähde: Basket.fi