Ensi yönä Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:ssa nähdään poikkeuksellisen mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen. Yhteen iskevät loistavasti tulokaskauden aloittaneen Lauri Markkasen Arizona Wildcats ja Fiifi Aidoon edustama Grand Canyon Antelopes.

Kohtaaminen joukkueiden välillä on harvinainen. Edellisestä väännöstä on nimittäin jo aikaa yli 35 vuottaa.

Molemmat seurat ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelustaan kolme.

Markkanen on ollut Wildcatsin suurimpia tähtiä heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Viime kierroksen Missouri-peliä lukuunottamatta Susijengin laituri on naulannut jokaisessa ottelussa kaksinumeroiset pistelukemat. Pisteputki oli kokonaisuudessaan yhdessä Jerryd Baylessin kanssa Wildcatsin historian kolmanneksi suurin tulokkaalta.

Aidoon kausi on alkanut Markkasta vaatimattomammin. Takamies on pelannut keskimäärin neljän pisteen ja neljän korisyötön keskiarvolla. Viime viikolla Aidoo pääsi kuitenkin loistamaan myös tehoissa (lue uutinen tästä).

Kamppailuun vielä mielenkiintoisen lisämausteen tuo 19-vuotiaan Markkasen ja 20-vuotiaan Aidoon yhteinen historia. Kaksikosta molemmat kuuluivat Helsingin HBA Märskyn akatemiaan. Tämän lisäksi herrat on nähty samassa paidassa nuorten maajoukkueissa ja viimeisimpänä miesten maajoukkueryhmässä Susijengissä.

Markkasen ja Aidoon kohtaaminen pelataan varhain huomenna aamulla kello 06:00 Suomen aikaa. Nyt on siis otollinen tilaisuus seurata, kun kaksi kotimaisen koripallon huippulupausta kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa.