Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Marika Korpinen nousi George Masonin avausviisikkoon ja takoi koko NCAA-uransa uudet ennätyspisteet.

Neljä edellistä ottelua penkiltä aloittanut Marika Korpinen teki huikean sisääntulon takaisin George Masonin avausviisikkoon iskien 20 pistettä Davidsonia vastaan.

Kolmatta NCAA-kauttaan pelaava takamies urakoi 36 minuuttia upottaen pelitilanneheittonsa sisään 6/10 mukaan lukien 4/7 kolmen pisteen heittoa. Lisäksi Korpinen kauhoi kaksi levypalloa ja tarjoili yhtä monta syöttöä. George Mason joutui lopulta taipumaan vierasjoukkueelle lukemin 76-69 (39-28).

Lotta-Maj Lahtinen oli huippuvedossa Georgia Techin ryövätessä tärkeän ACC-vierasvoiton Syracusesta. Lahtinen vei joukkonsa karkumatkalle heti alussa pussittamalla 17 pistettä ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Takamies ahkeroi lähes täydet minuutit ja keräsi pisteiden oheen kaksi levypalloa sekä kolme syöttöpistettä. Syracuse kaatui lopulta numeroin 82-64 (37-24).

Viimeinen neljännes koitui Lotta Vehka-ahon ja Florida Atlanticin kohtaloksi, kun Middle Tennessee karkasi onnistuneella nousullaan voittoon lukemin 66-81 (27-26). Kahdessa edellisessä ottelussa 90 minuuttia putkeen uurastanut Vehka-aho sai nyt maltillisemmat 16 minuuttia peliaikaa ja viimeisteli viisi pistettä sekä kolme levypalloa.

Vehka-aho valittiin viime viikon loistavien esitysten jälkeen jo toistamiseen C-USA-konferenssin Viikon tulokkaaksi.

Nenna Lindströmin Liberty joutui taipumaan ASUN-konferenssin kohtaamisessa North Alabamalle, joka kampesi jatkoajalla kotijoukkueen ohi voittoon numeroin 76-71 (32-31, 67-67). Lindström pelasi 14 minuuttia kirjaten yhden levypallon.

America East-konferenssissa Massachusetts Lowell päihitti Anna Kahelinin Mainen livahtaessaan ennen puoliaikaa kymmenen pisteen karkumatkalle. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton lukemin 57-66 (27-36). Kahelin paini kentällä 24 minuuttia keräten tilastoriviinsä kaksi pistettä, yhden levypallon sekä yhden syötön.

Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan palasi voittojen tielle kaatamalla Sienan vieraissa vakuuttavalla piste-erolla 80-50 (38-29). Molemmat suomalaisnaiset jäivät ottelussa pisteittä, mutta Mäkelä kaapi 11 minuutissa yhden levypallon, jakoi syötön sekä riisti kertaalleen ja Menna merkkautti neljässä minuutissa yhden puolustuspään levypallon.

Sara Rokkasen Toledo otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Mid-American-konferenssissa selättäessään Akronin tiukkojen vaiheiden jälkeen numeroin 61-65 (19-38). Rokkanen jatkoi hyviä otteitaan viisikossa pussittaen seitsemän pistettä, repien kolme levypalloa sekä tarjoillen kaksi syöttöä 27 minuutin aikana.

Nina Augustinin Robert Morris jatkoi dominointiaan Northeast-konferenssissa lyömällä St. Francis Brooklynin luvuin 44-69 (23-28). Voitto oli joukkueelle neljäs peräkkäinen ja Augustin tilastoi 11 minuutin aikana yhden syöttöpisteen.

Venla Variksen Grand Canyon kukisti kotonaan tappioputkessa kyntävän Chicago Staten lukemin 49-69 (26-36). Varis pelasi kuusi minuuttia hakien yhden levypallon sekä riistäen ja torjuen kertaalleen.

Kia Vaalavirran San Francisco koki jo kuudennen peräkkäisen takaiskunsa WCC-konferenssissa, kun Portland paineli vierasvoittoon numeroin 73-66 (35-25). Vaalavirta väänsi kentällä 34 minuuttia ja viimeisteli tilastoriviinsä kolme pistettä, neljä syöttöä sekä kaksi levypalloa.

Lähde: Basket.fi