Ensimmäinen Jyväskylässä pelattu miesten maaottelu 34 vuoteen olisi tuskin voinut mennä paremmin. 4644-päinen kotikatsomo sai ulvoa ja tuuletella, kun kotikaupungin iso poika Lauri Markkanen heitti löylyä 42 pisteellä ja Susijengi noudatti oikeaoppista draaman kaarta kohoamalla kymmenen pisteen takaa 97–94 (87–87, 47–44) -voittoon Ukrainaa vastaan.

Markkanen otti paikkansa parrasvaloissa 42 pisteellä – sivuten Timo Lampénin, Kari-Pekka Klingan ja Hanno Möttölän nimissä olevaa miesten yhden maaottelun piste-ennätystä.

-Ennen peliä sanoin, että tavoitteet tästä illasta on loppuunmyyty halli ja tiukka voitto, ja kumpikin saatiin, Markkanen kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

-En tiennyt piste-ennätyksestä ennen kuin Hanno (Möttölä) siitä pelin loppuvaiheilla sanoi. Pari vapaaheittoa ja pari helppoa nostoa meni ohi, eli kyllä tuossa mahdollisuudet oli ennätystä parannella, mutta voitto haettiin ja se on se, joka lopulta merkitsee, Markkanen huomauttaa.

Seuraavaksi Susijengi kerääntyy sunnuntaina valmistautumaan MM-jatkokarsintaotteluihin Israelia (25.8.) ja Viroa (28.8.) vastaan.

Lähde: Basket.fi