Susiladies aloitti EM-karsinnat rohkaisevasti kaatamalla ensin vieraskentällä Bulgarian, jonka jälkeen se pisti EM-nelosen Unkarin pinteeseen, mutta joutui lopulta taipumaan yhdeksällä pisteellä.

– Maajoukkueikkuna meni tosi hyvin. Jo kesän universiadeista jäi hyvä fiilis. Siinä ehti jo vähän tutustua valmennukseen paremmin. Otimme Bulgariasta kovan voiton ja EM-karsinnat lähtivät sitä myöten hyvin käyntiin. Unkari-tappio jäi harmittamaan ja pistimme heidät tosi tiukoille, Elina Koskimies kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Susiladies on tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa ja pelaajat pelaavat jatkuvasti kovemmissa joukkueissa ja sarjoissa. Samalla myös maajoukkueessa nälkä kasvaa syödessään.

– Olemme saaneet voittamisen kulttuuria ja nyt tuollaiset Unkari-tappiot harmittavat oikeasti. Kokonaisuudessaan avauksesta jäi hyvä fiilis ja maajoukkueen mukaan menee aina innoissaan.

Susiladies pääsee emännöimään EM-kisoja vuonna 2027, mutta Koskimiehen katse on tiukasti pääsyssä seuraaviin EM-kisoihin.

– Täytyy muistaa, että tässä on vielä yhdet kisat välissä ja ennen kotikisoja tavoitteenamme on päästä vuoden 2025 kisoihin. Sen jälkeen olisi helpompi lähteä myös kotikisoihin, kun olisi jo arvokisoista aiempaa kokemusta, muistuttaa Koskimies.

Lähde: Basket.fi