Elina Koskimiehen vahvistama American University on Patriot League -konferenssin mestari naisten NCAA:ssa. Joukkue vahvisti paikkansa valtakunnallisessa lopputurnauksessa pätkimällä sunnuntaina Navyn yliopiston numeroin 58–49 (23–24).

American pelasi heikon avausjakson, mutta taisteli mukaan peliin toisella neljänneksellä. Navyn yliopistojoukkue putosi kotijoukkueen kyydistä kolmannen jakson heikolla esiintymisellä. Koskimies uurasti konferenssifinaalissa 5 pistettä, keräsi 4 levypalloa, jakoi yhden syötön ja riisti pallon vastustajalta kahdesti.

American on voittanut Patriot League -konferenssin mestaruuden viimeksi vuonna 2015. Americanin valtakunnallisen NCAA:n lopputurnauksen avauskierroksen vastustaja ratkeaa maanantaina.

American University selviytyi Patriot League -konferenssin finaaliotteluun kaatamalla Army West Pointin torstaina numeroin 60–49 (26–14). Koskimies uurasti 28 minuutissa 3 pistettä, 3 levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Suomalaistulokas Nina Augustinin Robert Morris kaatui Northeastern-konferenssin finaaliottelussa Saint Francisille lukemin 56–66 (26–26). Robert Morrisin yliopistojoukkue jäi vähitellen vastustajan kyydistä tauon jälkeen, eikä pystynyt enää loppuminuuteilla nousemaan voittotaisteluun.

Augustin urakoi ottelussa 22 minuuttia tilastoiden 2 pistettä, 3 levypalloa, 4 syöttöä ja 4 riistoa. Konferenssin kakkossijalla Robert Morris ansaitsi paikan WNIT (Women´s National Invitation Tournament) -turnauksessa. Joukkueen ensimmäinen turnausvastus selviää maanantaina.

Robert Morrisin yliopisto selvitti tiensä Northeastern-konferenssin finaaliotteluun kaatamalla torstaina Ella Väätäsen edustaman Long Islandin numeroin 74–44 (40–20). Augustin pelasi 24 minuuttia urakoiden 8 pistettä ja keräten yhden levypallon. Lisäksi hän jakoi 3 syöttöä ja riisti pallon vastustajalta kertaalleen. Long Islandin suomalaistulokkaan Ella Väätäsen kausi päättyi otteluun. Hän urakoi tulokaskaudellaan 1.2 pisteen ja 1.1 levypallon keskiarvot.

Lähde: Koripalloliiton sivut.