Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Elina Arike vaihtaa yliopistoaan, kun ensi kaudella hänet tullaan näkemään Middle Tennesseen paidassa. Myös Cia Eklöf vaihtaa yliopistoaan ja uutena osoitteena on Rhode Island.

2000 syntynyt Arike pelasi edelliskaudella Texas Techin yliopistossa, jossa hän tilastoi keskimäärin 3,7 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden. Ennen Teksasia hän vietti kolme kautta UTEP:n yliopistossa, jossa hänet valittiin kaudella 2022-23 Conference USA:n vuoden puolustuspelaajaksi.

Arike on Hyvinkään Pontevan kasvatti, joka siirtyi NCAA-kentille vietettyään neljä kautta HBA-Märskyn Korisliiga-joukkueessa. Urallaan Arike on ehtinyt pelata kuusi ottelua naisten maajoukkueessa, yhden pelin haastajamaajoukkueessa ja yhteensä 88 nuorten maaottelua.

Siirto tarkoittaa samalla Arikelle paluuta tuttuun konferenssiin. Middle Tennessee pelaa Conference USA:ta, jonka lopputurnauksen joukkue on voittanut jo kaksi kevättä putkeen. Tänä keväänä Middle Tennessee eteni NCAA:n valtakunnallisen lopputurnauksen toiselle kierrokselle.

2002 syntynyt Eklöf taas pelasi edelliset kaksi kautta Washington Staten yliopistossa, jossa hän pelasi päättyneellä kaudella seitsemässä ottelussa.

Eklöf on Tapiolan Hongan kasvatti, joka pelasi ennen siirtymistään Washington Stateen Torpan Pojissa Korisliigaa kaudella 2020-21. Sitä edellisellä kaudella hän pelasi viisi ottelua HBA-Märskyssä.

Rhode Island pelaa Atlantic 10 -konferenssissa, jonka lopputurnauksen finaaleissa joukkue hävisi niukasti Richmondille.

Lähde: Basket.fi