Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

Kangoeroes Mechelen raivasi tiensä Belgian finaaleihin pudottaessaan Phantomsin suoraan otteluvoitoin 2-0. Ensimmäinen osa päättyi kenguruiden 75-55 (40-31)-voittoon. Aarnisalo siivitti joukkuettaan 13 pisteellä, neljällä levypallolla ja kahdella syötöllä.

Toisessa ottelussa Kangoeroes oli vahvempi 91-58 (48-28) Aarnisalon tilastoidessa yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja kolme riistoa.

Ruotsissa Sofia Pelander oli pitelemätön, kun hän heitti 21 pistettä Norrköping Dolphinsin aloittaessa välierät Luleå Basketia vastaan 81-76 (34-41)-voitolla. Pelander nappasi käsiinsä myös kahdeksan levypalloa ja tilastoihin merkittiin vielä riisto ja torjunta.

Toisessa ottelussa Pelander oli jälleen joukkueensa pistetykki 14 pisteen saldolla, mutta Luleå veti tällä kertaa pidemmän korren 77-65 (40-32). Pelanderille kirjattiin lisäksi neljä levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja yksi torjunta.

Saksan Bundesliigassa Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern ei pystynyt varmistamaan finaalipaikkaa, kun se koki välieräsarjan avaustappionsa hävitessään Hannoverin vieraana 62-73 (31-41). Koskimies heitti pisteen ja otti yhden levypallon. Lehtoranta ei pelannut ottelussa. Keltern johtaa ottelusarjaa 2-1.

Anissa Poundsin Lions Halle puolestaan joutui selkä seinää hävitessään toistamiseen ALBA Berlinille. ALBA oli kotonaan vahvempi 65-56 (33-28) ja siirtyi otteluparissa 2-0-johtoon. Pounds pussitti seitsemän pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi viisi syöttöä.

Espanjan liigassa Annina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol koki kirvelevän 66-79 (37-46)-tappion Valencian vieraana. Kalin tilastoi kakkosia piste-, levypallo- ja riistosarakkeisiin. Äijäselle kertyi neljä pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Tappion myötä Ferrolin pudotuspelipaikka ei ole enää omissa käsissä. Se on kymmenentenä tasapisteissä kahdeksantena olevan Ensinon kanssa.

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet hävisi Jairisin vieraana 65-78 (32-43) Lahtisen heittäessä kuusi pistettä. Sedis on 11.

Italian liigassa Reyer Venezia otti tiukan otteen runkosarjan voitosta kaadettuaan San Martino di Luparin 77-55 (36-30). Awak Kuier oli vahvalla pelipäällä 13 pisteellä, viidellä levypallolla, kahdella syötöllä, kahdella riistolla ja kahdella torjunnalla.

Helmi Tulosen Sanga Milano hävisi vieraskentällä Ragusalle 54-73 (25-38). Tulonen sai tilastoihinsa neljä pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Milano on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Lähde: Basket.fi