Susiladiesin kesäringin nuorin pelaaja, heinäkuussa 16 vuotta täyttävä Elina Aarnisalo nousi viime kauden aikana ryminällä suomalaisen koripallokansan tietouteen. Aarnisalon kausi 2020/21 sisältää A-maajoukkuedebyytin ja naisten Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon.

Tapiolan Hongassa koripallokasvatuksensa saanut Aarnisalon pelaamisesta ei näy nuoruus. Jos ei tietäisi hänen ikäänsä, niin harva osaisi arvata, että juuri hän on kaikkein nuorin pelaaja Susiladiesin Open Gym -harjoituksissa.

– Kokeneemmat pelaajat ovat ottaneet todella hyvin vastaan. Heiltä pystyy katsomaan mallia ja he kyllä pitävät hyvän fiiliksen yllä, Aarnisalo sanoo Koripalloliin sivuilla.

Aarnisalo teki debyyttinsä Susiladiesissa helmikuun Portugalin EM-karsintakuplassa Ukrainaa vastaan. Noin kahden kuukauden erolla hänestä tuli nuorempi maajoukkuedebytantti kuin Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija, Lea Hakala.

– Ihan huikea kokemus, että pääsi pelaamaan ensimmäisen virallisen naisten maaottelun. Pääsi ottamaan oppia molempien maiden pelaajilta ja harjoittelemaan Susiladiesin kanssa.

Susiladiesin aloitti Open Gym -harjoittelunsa kesäkuun alussa ja Aarnisalo kertoo imevänsä oppia mahdollisimman paljon itselleen.

– Haluan kehittyä kaikissa ominaisuuksissa, tehdä vähän voimaharjoittelua ja vähän kehittää kaukoheittoa. Ennen kaikkea aion ottaa mallia kokeneimmilta pelaajilta, mitä erilaisissa tilanteissa kannattaa tehdä ja ottaa ne käyttöön omaan peliin.

Aarnisalo tilastoi ensimmäisellä pääsarjakaudellaan Hongalle 6,3 pistettä, 3,3 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden. Tulevalla kaudella hän siirtyy kasvattajaseurastaan HBA-Märskyyn.

– Nyt ensimmäisenä on kolme vuotta Korisliigaa HBA-Märskyn kanssa. Sitten ajattelin lähteä Amerikkaan pelaamaan yliopistoon ja katsoa, minne ura vie.

Lähde: Basket.fi