Espanjan liigassa Elias Valtosen Granadan osakkeet sarjapaikan suhteen eivät nousseet, kun se hävisi Real Madridin vieraana 80-94 (42-51). Valtonen saalisti ottelussa kuusi pistettä, levypallon ja riiston. Granada on ensimmäisellä säilyjän paikalla, mutta tasapisteissä putoajan paikalla olevan Obradoiron kanssa.

LEB Orossa Remu Raitasen Caceres ei kyennyt haastamaan kärkijoukkue Forca Lleidaa, vaan hävisi kotonaan 77-100 (41-46). Raitaselle kirjattiin kaksi levypalloa ja riisto. Caceresin putoaminen on jo varmistunut.

Perttu Blomgrenin Domzale aloitti Slovenian liigassa pudotuspelit vahvasti, kun se nappasi Podcetrtekista selvän 100-86 (48-46)-voiton. Blomgren ajoi asiaa 10 pisteellä, kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Liettuan liigassa Daniel Dolencin Mazeikiai hävisi Lietkabelisin vieraana 82-88 (46-45). Dolenc sai tilastoihinsa kolme pistettä. Tappio oli Mazeikaille viides peräkkäinen ja se on pudonnut sarjassa kahdeksanneksi. Tappiot ovat tulleet kärkijoukkueita vastaan eikä sen pudotuspelipaikka ole uhattuna, kun yksi kierros on runkosarjaa jäljellä.

Daniel Janssonin valmentaman Tigers Tübingenin kohtalo Bundesliigassa alkaa olla sinetöity, kun se hävisi Oldenburgin vieraana 63-79 (28-42) Aatu Kivimäen neljän pisteen, neljän levypallon ja kolmen syötön panoksesta huolimatta. Runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta ja Tigers on viimeisenä. Sen olisi voitettava molemmat viimeiset ottelunsa toivoen samalla muiden tulosten päättyvän sille suosiollisesti.

Sama kohtalo uhkaa Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentamaa Merlins Crailsheimia, kun se hävisi kotonaan Bambergille 82-109 (40-54). Merlins on Tigersin tavoin putoajan paikalla yhden voiton enemmän saavuttaneena.

Italiassa saatiin runkosarja päätökseen ja Lassi Tuovin Virtus Bologna pääsee lähtemään pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Bologna varmisti ykköspaikan kaadettuaan Trentinon murskaavasti 108-61 (64-28). Bologna päätyi tasapisteisiin Milanon kanssa, mutta nappasi kärkipaikan keskinäisen vertailun perusteella.

Bologna kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Tortonan.

Lähde: Basket.fi