Viron liigassa Edon Maxhuni oli jälleen elementissään heittäessään 26 pistettä vain 20 minuutissa Pärnun voittaessa TALTECHin selvästi 101-73 (58-35). Maxhuni teki tarkkaa työtä heittäen sekä kahden että kolmen pisteen heittonsa 4/5 sekä vapaaheitot vielä 6/7. Lisäksi hän tilastoi kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti viidennen peräkkäisen voittonsa Ranskan liigassa voitettuaan Chalonin 96-92 (46-43). Strasbourg on sarjassa neljäntenä kahdeksalla voitolla ja neljällä tappiolla.

Ranskan ProB:ssä nähtiin Susijengin pelaajien kohtaaminen, kun Carl Lindbomin Antibes sai vieraakseen Ilari Seppälän ja Henri Kantosen Aix-Mauriennen. Seppälä ja Kantonen lähtivät kotimatkalle 76-63 (47-30)-voitto mukanaan. Seppälä oli jälleen Aix-Mauriennen parhaimmistoa 13 pisteen, kolmen levypallon ja kolmen riiston tilastoilla. Kantosen tilastoihin kertyi viisi pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunta. Lindbom urakoi 38 minuutissa kahdeksan pistettä, seitsemän levypalloa ja riiston. Molemmilla joukkueilla on kolme voittoa ja kahdeksan tappiota.

Erik Murphy palasi Fukushima Firebondsin kokoonpanoon, mutta Firebonds taipui Saga Balloonersille 72-79 (33-34). Murphy sai tilastoihinsa 12 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Ballooners leijaili selvään 103-69 (45-28)-voittoon. Murphy kasasi kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja torjunnan. Firebonds on Japanin B2-liigassa kuudentena.

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim palasi muutaman tappion jälkeen voittojen tielle makeimmalla mahdollisella tavalla, kun Merlins aiheutti sarjakärki Ludwigsburgille kauden toisen tappion 68-58 (40-26)-voitolla. Samalla Merlins katkaisi Ludwigsburgin peräti 18 ottelun mittaisen voittoputken. Merlins on Saksan Bundesliigassa neljäntenä.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin, Aleksi Koskisen ja Daniel Dolencin Swans Gmunden pelasi loppuviikosta kahdesti.

Ensin torstaina Swans sai revanssin Itävallan cupin finaalista voitettuaan Oberwart Gunnersin 96-82 (49-39). Dolenc kasasi seitsemän pistettä, levypallon, syötön ja riiston.

Viikonloppuna Swans kaatoi St. Pöltenin 81-76 (36-34). Dolenc ehti tilastoida seitsemän pistettä ja viisi levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Swans jatkaa Itävallan liigan kärkipaikalla.

Italian liigassa Petteri Koponen nappasi kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä Reggianan hävitessä Triestelle 70-96 (36-45). Reggiana on sarjassa 13.

Lähde: Basket.fi