Susijengin Edon Maxhuni, 21, pommitti pisteitä juniorimaajoukkueessa, kävi HBA-Märskyn opintopolun ja eteni kahdeksi kaudeksi Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han Long Beach Stateen.

Yhdysvalloista Maxhuni siirtyi viime kesänä Espanjan suurseuroihin lukeutuvan CB Gran Canarian farmijoukkueeseen. Maxhuni kiskoi välittömästi niskaansa joukkueensa avausviisikon pelinrakentajan nutun ja on lukeutunut sarjan tehokkaimpien pelaajien kastiin.

– Ammattilaisura on jo nyt opettanut paljon. Yliopistossa me oltiin pitkälti koululle pelaavia opiskelijoita, ja meidän perään katsottiin koko ajan. Ammattilaisena täytyy itse pitää koko ajan huoli itsestään, Maxhuni kuittaa Koripalloliiton sivuilla.

– Avainasia on se, että on koko ajan valmiina. Me ollaan edustusjoukkueeseen nähden oma kokonaisuutemme, mutta perinteisesti kesken kauden pelaajalle tai kahdelle tulee kutsu edustukseen tai rinkiin, jos näytöt ovat olleet riittävät. Täytyy olla koko ajan valmis ja keskittynyt.

Samasta valmiudesta Maxhuni on puhunut pitkin kautta Susijengin päävalmentajan Henrik Dettmannin kanssa. Dettmann pitää perinteisesti linjat kuumina pelaajiensa kanssa ja kävi jopa Las Palmasissa tarkkailemassa Maxhunia. Ammattilaisuutta opettelevan Hyvinkään Pontevan kasvatin tavoitteena on ennen kaikkea kasvaa yhä monipuolisemmaksi pelaajaksi.

– Skoraaminen hoituu ihan vanhalla painolla, mutta Henkan kanssa puhutaan tosi paljon pelinjohtamisesta, ekstrapassin antamisesta – siitä, että voin olla se pelaaja, joka luo muille asetelman, jossa korinteko on mahdollinen. Siihen tähdätään, että voisin yhä enemmän tuoda sitä ulottuvuutta joukkueeseeni.

Susijengissä Maxhuni debytoi kesällä 2019 ja kiskoikin heti korintekijäsaappaat jalkaan: kesän viimeisessä ottelussa MM-kisoihin valmistautunutta Venäjää vastaan Maxhuni herätti Suomen horroksesta upottamalla 14 minuutissa kymmenen pistettä.

– Kaikki palautuu siihen hereilläoloon. Oon täällä tuomassa nuorta jalkaa jengiin ja voittamaan treeneissä jokaista tilannetta. Jos kutsu kokoonpanoon ja kentälle tulee, vedän siellä ihan samalla tavalla sata lasissa ja isolla itseluottamuksella.

Lähde: Basket.fi