Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

Maxhuni sai kehumisoikeudet pelin jälkeen, kun Merlins voitti Craiovan selvästi 102-81 (53-38). Maxhuni oli Merlinsin parhaimmistoa 14 pisteen ja kuuden syötön saldolla. Hopkins keräsi tilastoihinsa kahdeksan pistettä, levypallon ja kaksi torjuntaa. Palmi kasasi viisi pistettä ja syötön.

Voitto ei kuitenkaan aivan vielä varmistanut Merlinsin jatkopaikkaa, vaan ratkaisu siirtyi viimeiselle kierrokselle. Merlins kohtaa päätöskierroksella Voluntarin ja sille riittää 14 pisteen tappiokin ottelusta jatkopaikkaan. Craiova on sen sijaan jo varmistanut jatkopaikkansa.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentaman Swans Gmundenin jatkohaaveet kariutuivat, kun itävaltalaisjoukkue hävisi kirvelevästi Hapoel Haifalle 70-77 (42-43). Swansilla on viidestä ottelusta yksi voitto eikä se voi päästä enää kahden parhaan joukkoon.

Mestarien liigassa nähtiin myös suomalaisten kohtaaminen, kun Tuomas Iisalon valmentama Bonn isännöi Aleksander Madsenin edustamaa AEK Ateenaa. Bonn kirjautti kolmannen peräkkäisen voittonsa ja nousi samalla lohkon kärkeen 80-72 (39-38)-voitolla. Madsen kasasi kolme pistettä ja neljä levypalloa. AEK on lohkossa viimeisenä yhdellä voitolla, mutta sillä on vielä mahdollisuudet jatkoon.

Lähde: Basket.fi