Edon Maxhuni väläytteli Viron ja Latvian yhteisliigassa iskemällä tauluun kovia lukemia. Carl Lindbom aloitti pelinsä Puolassa Stal Ostrow Wielkopolskin joukkueessa ja Erik Murphyn vahvat otteet Japanissa saivat jatkoa.

Mestarien liigassa Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa koki avaustappionsa, kun se hävisi Dinamo Sassarille 72-92 (47-38). Teneriffalla oli ensimmäisen puoliajan jälkeen peli vielä hyvin hallinnassa, mutta Dinamo vei kolmannen neljänneksen 29-7 ja sai siitä lentokelin päälle. Salinille kertyi ottelussa viisi pistettä ja yksi levypallo. Sulejmanovic kerrytti tilastojaan kahdella pisteellä ja kolmella levypallolla.

Espanjan liigassa Teneriffa palasi voittojen tielle voittamalla Real Betisin 77-73 (35-34). Salin pussitti 11 pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Sulejmanovicin tilastot täyttyivät kahdella riistolla ja torjunnalla. Teneriffa on sarjassa toisena seitsemällä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Espanjan LEB Platassa Fiifi Aidoo auttoi Benicarlon kauden toiseen voittoonsa, kun Benicarlo kaatoi L’Hospitaletin vieraskentällä 74-46 (32-26). Aidoo heitti 11 pistettä, otti yhden levypallon, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen. Benicarlolla on nyt kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Maxhuni urakoi viikon aikana kahdesti. Alkuviikosta Pärnu kaatoi Tallinna Kalev/TLÜ 98-92 (60-42). Maxhuni oli ilmileikeissä heitettyään 28 pistettä. Lisäksi hän koristeli tilastojaan yhdellä levypallolla ja viidellä syötöllä.

Sunnuntaina Pärnu taipui Tartto Ülikoolin vieraana 80-88 (47-41). Maxhuni kirjautti tällä kertaa 21 pisteen ja 11 syötön tupla-tuplan. Lisäksi tilastoihin kertyi kolme levypalloa ja yksi riisto.

Alexander Madsenin VEF Riika jatkoi voittokulkuaan voittamalla Liepajan vieraissa 102-78 (48-38). Madsen jäi tällä kertaa pisteittä, mutta auttoi joukkuettaan kahdella levypallolla, neljällä syötöllä ja kahdella riistolla. Riika on voittanut kaikki ottelunsa.

Vastikään Stal Ostrow Wielkopolskin kanssa sopimuksen tehneen Carl Lindbomin aika uudessa seurassa on alkanut voittojen merkeissä.

Lindbom debytoi joukkueen paidassa maanantaina ottelussa Dabrowa Gorniczaa vastaan ja joukkue nappasi 83-70 (44-32)-voiton. Lindbomille kirjattiin neljä pistettä, viisi levypalloa, riisto ja torjunta.

Viikonloppuna Stal Ostrow Wielkopolski voitti Torunin 85-80 (49-44). Tällä kertaa Lindbom merkkautti kaksi pistettä, yhden syötön ja yhden riiston. Stal Ostrow Wielkopolskilla on kahdeksan voittoa ja neljä tappiota.

Japanin B-League 2:ssa Erik Murphyn Fukushima Firebonds pelasi viikonloppuna tuplaottelun Sendai 89ersia vastaan.

Ensimmäisessä pelissä Firebonds voitti 89ersin selvästi 75-59 (36-30). Murphy oli jälleen vahvana 16 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kolmen riiston tilastoilla. Teholuku 27 oli selvästi ottelun paras.

Toisessa 89ers sai revanssin voitettuaan 73-61 (34-19). Murphy lähenteli tupla-tuplaa 11 pisteen, yhdeksän levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Firebondsilla on seitsemän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentaman Merlins Crailsheimin avausottelu peruttiin, kun Merlinsin vastustaja Niners Chemnitzin joukkueessa oli todettu useita koronatapauksia.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama sekä Elias Valtosen edustama Tigers Tübingen hävisi Heidelbergille 80-99 (44-45). Valtonen pelasi vahvasti tilastoiden 13 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi torjuntaa.

Itävallan liigassa Swans Gmunden hävisi Flyers Welsin vieraana 79-86 (39-54). Daniel Dolenc kasasi kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamalla Swansilla on kuudesta ottelusta neljä voittoa.

Lähde: Basket.fi