Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

Maxhuni oli joukkueensa ykköstykki heittäessään 24 pistettä, kun Merlins voitti Ludwigsburgin 106-87 (48-39). Maxhuni täytti tilastojaan myös viidellä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Crailsheim on nyt yhdentenätoista.

Tuomas Iisalon luotsaama Bonn jatkaa sarjakakkosena voitettuaan Oldenburgin selvästi 108-79 (61-41).

Saksan ProA:ssa Aatu Kivimäki auttoi kahdeksalla pisteellä, levypallolla, neljällä syötöllä ja kahdella riistolla Tigers Tübingenin 80-62 (46-29)-voittoon Paderbornista. Daniel Janssonin valmentama joukkue on sarjassa toisena.

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond hävisi Quimperille 81-93 (37-39). Seppälä sai koneensa kunnolla käyntiin ollen joukkueensa paras pistemies 15 pisteen saldolla. Lisäksi hänelle kertyi yksi levypallo, neljä syöttöä ja riisto.

Italian liigassa Mikael Jantunen pääsi juhlimaan tärkeää voittoa Trevison kukistettua Brescian vieraskentällä 81-80 (36-39). Puoli tuntia ottelussa urakoinut Jantunen oli lähellä tupla-tuplaa yhdeksän pisteen ja 12 levypallon saaliilla. Tilastot täyttyivät myös syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Voitolla Treviso nousi jumbosijalta.

Real Betis piti Sasu Salinin vain kolmessa pelitilanneheitossa ja kolmessa pisteessä, mutta Teneriffa teki Real Betisistä selvää jälkeä 88-64 (41-30)-voitolla. Salinille merkittiin myös kaksi levypalloa. Teneriffa on Espanjan liigassa kolmantena.

Romanian liigassa Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiova hävisi Targu Jiun vieraana 61-74 (36-37). Hopkins kantoi kortensa kekoon 10 pisteellä, kolmella levypallolla, riistolla ja torjunnalla. Palmille merkittiin yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja syöttö.

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Levanga Hokkaido hävisi viikonloppuna kahdesti Yokohama B-Corsairsille. Yokohama vei ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä 98-82 (46-48). Murphy oli joukkueensa paras pistemies 19 pisteen saldolla ja lisäksi hänelle kirjattiin seitsemän levypalloa ja syöttö.

Toisessa pelissä Hokkaido hävisi 77-99 (40-51). Tällä kertaa Murphy sai tilastoihinsa kahdeksan pistettä, kymmenen levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.

Tappiot olivat myös Erik Murphyn Fukushima Firebondsin kohtalona Komamoto Voltersia vastaan. Firebonds taipui ensimmäisessä ottelussaan 75-82 (39-35) Murphyn kasatessa viisi pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä.

Toisessa pelissä Firebonds hävisi niukasti 69-73 (29-43). Tällä kertaa Murphyn tilastoriville kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa ja kaksi torjuntaa.

Norjan liigassa Fiifi Aidoon Fyllingen nappasi 100-90 (59-42)-voiton Asker Aliensista. Aidoo täytteli tilastojaan 19 pisteellä, kahdella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla.

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui sarjakärki Viennalle 82-95 (34-45). Swans jatkaa sarjassa kakkospaikalla.

Lähde: Basket.fi