Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann oli nöyrällä päällä sunnuntain Puola-voiton jälkeen. Suomi voitti ottelun vasta jatkoajan toisessa erässä 27 pistettä nakuttaneen Lauri Markkasen johdolla.

– Täytyy antaa kaikki tunnustus Puolan joukkueelle. Tällaista koripallo-ottelua ei pelata ilman kahta hienoa joukkuetta. Jätimme kaiken kentälle ja niin jätti Puolankin joukkue, Dettmann sanoi.

– Olen äärimmäisen onnellinen voitosta, mutta sydämeni itkee, koska toinen joukkue ei voinut voittaa. Mutta se on koripalloa ja tänään olimme onnekkaampia.

Helpolla kamppailun herruus ei isännille tullut. Suomi nousi päätöneljänneksen lopussa tasoihin Markkasen toimesta vain kahdeksan sekuntia ennen loppua.

– Pelattiin niin hienoa peliä ja se oli iso riski. Kävin niillä tauoilla läpi, että koko ajan pitää vaan painaa lisää. Ihminen on tällainen, että se rupeaa nauttimaan liikaa. Se on lajin hienous. Jos olisi ollut huono joukkue vastassa, olisi peli ollut paketissa. Nythän ei ollut huono joukkue.

Dettmannin mukaan lauantain Slovenia-ottelu näkyi vielä pelaajissa. Suomi pelasi kaksi kovaa peliä kahden päivän sisään.

– Näkyi, että eilen oli tiukka peli. Jalka ei millään meinannut lähteä liikkeelle. Viimeisen minuutin aikana oli pakko, että saatiin voitto aikaiseksi.