Lauri Markkasen, 20, lapsuuden ja nuoruuden unelma toteutui keskiviikkona, kun hän allekirjoitti tulokassopimuksen NBA:n kaikkien aikojen seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin kanssa. 213-senttinen jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti kehuu viihtyneensä uudessa kotikaupungissaan erinomaisesti ja sanoo vastaanoton olleen lämmin.

Markkanen piipahti huhtikuussa kotimaansa kamaralla sukuloimassa ja vetämässä tovin henkeä ennen pitkää, NBA:n varaustilaisuuteen johtanutta kevättä. Sitä seuraavat viikot menivätkin kuin sumussa.

Markkanen harjoitteli intensiivisesti kuukauden päivät agenttitoimistonsa järjestämissä harjoitusolosuhteissa Marylandissa, jonka jälkeen häntä vietiin NBA-joukkueesta toiseen antamaan näyttöjä.

– Se oli rankkaa aikaa. Kuitenkin samalla oli todella hauskaa saada vain keskittyä koripalloon ja tavata paljon uusia ihmisiä joukkuevierailujen yhteydessä, Markkanen tiivistää Koripalloliiton sivuilla.

Matkallaan varaustilaisuuteen Markkanen piipahti vierailulla Suomen suurlähetystössä Washington D.C.:ssa, tutustui Players Tribune -median puitteisiin sekä tapasi NBA-komissaari Adam Silverin ja sentterilegenda Alonzo Mourningin kaltaisia koripallomaailman kiintokasvoja NBA:n lottery-arvonnassa.

Markkasen kohtaamien elävien legendojen kategoriaan kuuluu myös New Jerseyssä, Bostonissa ja Chicagossa pelannut Brian ”White Mamba” Scalabrine, jolta Markkanen kysyi henkilökohtaisesti lupaa käyttää pelinumeroa #24 Chicagossa.

Eikä kommelluksiltakaan vältytty.

– NBA-joukkueiden workout-jaksoni alkoi vähän tahmeasti, kun myöhästyin heti ensimmäisellä joukkuevierailullani lennoltani muutamista syistä. Annoin tuskin parasta mahdollista ensivaikutelmaa, Markkanen naurahtaa.

Lähde: Basket.fi