Carl Lindbom aloitti kautensa Puolan liigassa Ostrow Wielkopolskissa, mutta vaihtoi helmikuussa Ranskan ProB-liigan Antibes Sharksiin. Kokonaisuudessaan Lindbomin kausi oli vaikeuksien värittämä.

Puolan sarja oli Lindbomille ennestään tuttu, sillä kaksi edelliskautta olivat sujuneet Radomin joukkueessa. Aika Ostrow Wielkopolskissa jäi kuitenkin lyhyeksi.

– Oli hankala koronakausi. Ensin olin Ostrow’ssa ja venäytin selän puntilla heti toisella viikolla. Sen jälkeen seurajohto antoi potkut päävalmentajalle ja oli myös heti sitä mieltä, ettei minun kanssani tulisi jatkaa sopimusta, koska selkä ei muka tulisi kuntoon. Se ei kuitenkaan pitänyt paikkansa, sillä pääsin nopeasti takaisin pelikuntoon, mutta se oli sen jälkeen enää tekohengitystä. Uuden paikan etsintä oli jo alkanut, Lindbom kertaa alkukautta, Lindbom kertaa alkukautta Koripalloliiton sivuilla.

Uusi osoite löytyi Ranskan Rivieralta, kun Lindbom teki sopimuksen ProB:ssä pelaavan Antibes Sharksin kanssa.

– Olin tosi innoissani uudesta mahdollisuudesta. Kuitenkin jo muutamien harjoitusten jälkeen ennen ensimmäistä peliäni, seurajohto ilmoitti valmentajan vaihtuvan. Samalla sitten tuli uusi pelityyli ja uudet vahvistukset, Lindbom kertoo.

Uuden päävalmentajan alaisuudessa Lindbomille ei löytynyt kunnollista roolia. Peliaika vaihteli, ja vaikka onnistumisiakin tuli, niin Lindbomin asema oli koko ajan vaikea.

– Pelityyli oli minulle ihan uusi eikä sopinut omiin vahvuuksiini millään tavalla. Se oli tosi hankalaa.

Antibes taisteli koko kauden sarjapaikastaan ja lopulta sarjapaikka jäi pelillisesti uusimatta. Kabinettien kautta Antibes nähdään kuitenkin myös ensi kaudella ProB:ssä.

– Siellä oli hätänappi jo pohjassa, kun menin sinne, ja sitä painettiin sitten koko loppukausi. Emme pelanneet joukkueena hyvin enkä pelannut itsekään. Tiesin kuitenkin pystyväni pelaamaan siinä sarjassa.

Aivan pelkästään pyyhkeitä aika Antibesissa ei kuitenkaan saa.

– Kaupunki on kaunis ja organisaatio sekä puitteet ovat mahtavat, Lindbom kehaisee.

Lindbom otti vaikeasta kaudesta mukaansa positiiviset asiat.

– Aika paljon oli kauden aikana huonoa tuuria, mutta tämä oli opettavainen kausi. Olen joutunut vaikeisiin tilanteisiin ja pystynyt selviämään niistä. Lisäksi pelillisesti pystyin kauden aikana parantamaan monia heikkouksiani. Jos tulevina kausina tulee tällaisia samanlaisia vaikeuksia, niin osaan kääntää ne entistä paremmin voitokseni.

Lähde: Basket.fi